kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Şerbet ile şıra çok farklı

13.09.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
Şerbet ile şıra çok farklı
Şerbet, yüzlerce yıldır Türk ve Anadolu mutfak kültürünün bir parçası. Şerbetler meyvelerden ve çeşitli bitkilerden, özünü çıkarma yöntemiyle yapılıyor. Kimilerine birtakım baharatlar da konuyor. Malzeme parçalanarak, dövülerek ya da ezilerek özü çıkarılıyor. Sonra soğuk suyla sulandırılıyor. Ferahlatan bu içecek, daha çok sindirime yönelik tercih ediliyor. Şurup ve şıra ile şerbet çok farklı şeyler. Şıra ve şurup kaynatılarak yapılıyor. Şerbet ise soğuk suyla... Ancak, Kiva Han'ın danışmanı Adnan Şahin, "Enteresan ama Osmanlı'da pişirilen şerbetler de vardı," diyor.