kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Tablodan mücevhere

31.10.2008
Son yıllarda takılarda otantik, etnik ve dini çağrışımların süslediği modeller öne çıkıyor. Mücevher markaları da koleksiyonlarını bu yönde hazırlıyor. Ünlü mücevher markalarından biri olan Topall'ın "Words and Domes" (Kelimeler ve Kubbeler) koleksiyonu da cami kubbelerini ve Mevlevi motiflerini çağrıştıran takılardan oluşuyor.
Koleksiyonun bir özelliği de bir ressamın tablolarını takılara taşıyor olması. Mimar Sinan Üniversitesi Geleneksel Türk El Sanatları bölümünden Irak asıllı Souadad Kandemir'in tablolarından yola çıkarak hazırlanan mücevherlerin her biri limitli sayıda üretilecek.
30 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında CNR Yeşilköy'de düzenlenen Millionaire Fair'de sergilenecek koleksiyonun her bir parçasında sanatçının imzası, Topall Mücevherat'ın mührü olması ve mücevherlerin numaralandırılmış olmasının da meraklıların ilgisini çekeceğine inanılıyor.
Mücevherlerin yapımında pırlanta, elmas, yakut, zümrüt ve mine kullanılmış. Her bir parça özenle, günümüz trendlerine uygun bir şekilde stilize edilmiş. Koleksiyondaki ürünlerin üzerindeki motiflerden bazıları Ayasofya'nın kubbesinden ve Süleymaniye Camisi'nden alınmış. Koleksiyon Mevlevi geleneklerine ve Hz.
Mevlana'ya da vurgu yapıyor.
Topall'ın özellikle erkeklerin ilgisini çekecek farklı mücevher objeleri de var. Tamamen siyah ve beyaz pırlantalardan oluşan 150 bin dolar değerinde bir silah; altın ve pırlantalardan oluşan ve ilk kez fuarda sergilenecek minyatür otomobil Milyoner Fuarı'na gidenleri bekliyor.