kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kayınpederle evliliğe mahkeme onayı

Giriş Saati : 31.10.2008 16:02
Yeni Haber
Mersin'de, bir kişinin resmi nikah kıymadan yaşadığı kadını, maaşından yararlanabilmesi için babasıyla evlendirdiği, ölümü sonrasında bu durumu öğrenen diğer oğlu tarafından açılan ''evliliğin iptali'' davasının mahkemece reddedildiği belirtildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'da yaşadığı belirtilen Bahadır Ö. (56), ekonomik sıkıntılar nedeniyle birlikte yaşadığı Günnur G. (49) ve çocuklarıyla Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde kalan babası Selahattin Ö'nün (85) yanına yerleşti.

Bir süre sonra da Selahattin Ö. ile Gülnur G'nin nikah işlemleri yapıldı. Evlilik işleminden yaklaşık 4 ay sonra baba ölünce, kardeşinin anlatması üzerine olayla ilgili bilgi sahibi olan Salih Ö, bu duruma karşı çıkarak, Mersin 2. Aile Mahkemesine avukatı aracılığıyla ''Evliliğin mutlak butlan ile sakat, geçersiz olduğunun tespiti, iptali'' talebiyle dava açtı.

2001 yılında davayı açtıklarını, bu süre zarfında Gülnur G'nin babasının eşi olması dolayısıyla maaş aldığını ifade eden Salih Ö, şunları söyledi: ''Bu evlilik bizim için kabul edilemez. Babamın bu sırada akli dengesi yerinde değildi. Kardeşimin de Günnur G'den çocukları bulunuyordu. Babamın maaşını almak için bunu yaptılar. Bu nedenle dava açtık. Türk Medeni Kanunu'na göre evlenmenin geçersizliği davası, ölümü sonrasında mirasçılar tarafından açılamayacağı gerekçesiyle reddedildi. Ancak, hukuki mücadelemiz sürecek. Karara itiraz edeceğiz.''

SGK Mersin İl Müdürü Mükremin Sürücü de medya ve internet ortamı aracılığıyla kamuoyuna taşınan konuyu araştırdıklarını ve kanuna aykırı olup olmadığının belirlenmesi için çalışma yaptıklarını söyledi.

AA