kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

31.10.2008
Koltuk değneği ile mahkemeye geldi
Anayasa Mahkemesi, nüfusu 2 binin altına düşen 862 belde belediyesi ile 283 ilk kademe belediyesinin tüzel kişiliğinin kaldırılması ve 43 yeni ilçe kurulmasını öngören yasanın bazı hükümlerinin iptalini dün esastan görüşmeye başladı. Bugün de devam edecek görüşmeler için dün Adana, İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanları mahkemeye çağrılarak bilgi alındı. Bacağı kırık olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu koltuk değneğiyle geldi.

Üç DTP'li, molotof attırmaktan tutuklu
İstanbul'da yaşı küçük çocuklara para karşılığında molotof attırıp araç yaktırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan DTP yöneticileri tutuklandı. Kundaklama olayları nedeniyle operasyon başlatan polis yaşları 18'in altındaki 3 çocuğun ifadeleri doğrultusunda 68 kişiyi gözaltına almıştı. Bu kişilerden 29'u tutuklanırken, gözaltına alınan Gaziosmanpaşa İlçe Başkan Yardımcısı Canan G. ile ilçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Gençlik Kolları yöneticileri Umut K. ve Ferdi G., de dün hâkim karşısına çıkarıldı. Mahkeme 3 yönetici hakkında "Terör örgütüne üye olmak, patlayıcı madde bulundurmak, talimat vererek patlayıcı attırmak, halkı isyana teşvik etmek, halkta korku ve panik oluşturmaya çalışmak ve örgüt propagandası yapacak suçları gerçekleştirmek ve azmettirmek" suçlarından tutuklama kararı verdi. DTP'liler hakkında 30 ile 150 yıl arasında değişen ceza istenebilecek.
Ferit ZENGİN

Alman hükümetinden Fener açıklaması
Almanya'da hükümet, Sol Parti Federal Meclis Grubu üyelerinin verdiği "Deniz Feneri'' ile ilgili soru önergesini yanıtladı. Alman hükümeti, Başbakan Erdoğan'ın 22 Kasım 2007'de Ankara'da Almanya Büyükelçisi Eckart Cuntz'tan "Deniz Feneri'' davasıyla ilgili bilgi alıp almadığına ilişkin soruya şu yanıtı verdi: "Gizli görüşmelerle ilgili federal hükümet ayrıntıları açıklayamaz. Farklı bağlamda yapılan bir görüşmede, Almanya'daki mahkeme davalarında gözaltı süreleri hakkında konuşulduğu doğrudur. Alman hükümeti bunu bir etkileme çabası olarak görmemektedir.''
AA

Başbakanlık'tan brifing haberlerine yalanlama
Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamayla Genelkurmay Başkanlığı'nın Bakanlar Kurulu'na verdiği brifinge ilişkin yayınlanan haberlerin "asılsız" olduğunu belirtildi. Açıklama şöyle: "Bazı gazetelerde 27 Ekim 2008 tarihli Bakanlar Kurulu toplantısının içeriği konusunda aynı kaynaktan üretildiği izlenimi veren asılsız bazı haberler yayınlanmıştır. Söz konusu haberlerde yer alan bilgiler gerçeği yansıtmadığı gibi tümüyle dayanaktan yoksundur."
AA

Uras, Kürt sorununa çözüm önerecek
DTP'NİN Demokratik Özerklik'le ilgili kitapçığı milletvekillerine ve bakanlara göndermesinin ardından ÖDP Genel Başkanı Uras da "Kürt sorunu"yla ilgili çözüm önerilerini, başta DTP olmak üzere Meclis'teki siyasi partilere ve milletvekillerine sunmaya hazırlanıyor. Uras'ın çözüm önerileri arasında ise af çıkarılması, Kürtçe dahil ana dilde eğitim, Öcalan'ın normal cezaevine nakli var.
ANKA