kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Obama'nın kuklasını asanlar gözaltına alındı

Giriş Saati : 31.10.2008 11:54
Güncelleme : 31.10.2008 20:54
Yeni Haber
ABD'de, Kentucky Üniversitesi'nin bahçesindeki bir ağaca Demokratların başkan adayı Barack Obama'nın kuklasını asan öğrenci ve arkadaşı gözaltına alındı. Her ikisi de Lexingtonlı olan 22 yaşındaki öğrenci Joe Fischer ile 21 yaşındaki Hunter Bush, "uygunsuz davranmak" suçundan gözaltına alındı. Fischer ve Bush'un ayrıca dernek evinden malzeme çalmakla suçlandığı belirtildi.

Gençlerin sorgulamada polise, California'da, Cumhuriyetçi Parti'nin adayı John McCain'in başkan yardımcısı adayı Sarah Palin'in kuklasının asıldığı yönündeki haberlerden sonra Obama'nın kuklasını asmaya karar verdiklerini ve pişman olduklarını söyledikleri kaydedildi.

Obama'nın kuklasının ağaca, boğazında ilmikle asılı halde bulunmasının ardından üniversite Rektörü Lee Todd, Fischer'in üniversiteden atılabileceğini söyledi.

Oregon'daki George Fox Üniversitesi'nden 4 öğrenci de Obama'nın kuklasını ağaca astıklarını itiraf etmiş ve cezalandırılmıştı.

California'da ise bir kadın, sırtında bıçak bulunan bir Obama kuklasını balkonundan sarkıtmış, komşularının şikayeti üzerine kuklayı kaldırmıştı. Yine California'da bir kişi, Sarah Palin'in kuklasını haftalarca süren şikayetlerin ardından evinin avlusundan kaldırmıştı.

İndiana eyaletinde ise bir adam Obama'ya benzeyen şişme bir bebeği ağaca astıktan sonra ağaçtan indirmişti ve yetkililer eyalet yasalarına aykırı bir durum olmadığını belirtmişti.