kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

24 saatlik 'Dünyamız' filminden...

30.10.2008
ETA'dan kampusa bombalı araç
İspanya'nın kuzeyindeki Pamplona kentindeki Navarra Üniversitesi'nin otoparkına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 17 kişi yaralandı. Terör örgütü ETA, saldırıyı bir saat öncesinden haber verdi. Telefon Bask bölgesindeki Alava otoyol kontrol departmanına geldi. İspanya'daki siyasi partiler, 17 kişinin yaralandığı ve büyük maddi hasara yol açan saldırıyı kınadı.

Şam'da 30 bin kişi ABD saldırısını protesto etti
ABD'nin geçen pazar günü Suriye-Irak sınırındaki Ebu El Kemal bölgesine yaptığı hava saldırısı Suriye'nin başkenti Şam'da dün 30 bin kişinin katıldığı mitingle protesto edildi. Başkentin Yusuf El Admeh meydanındaki gösteride, "Saldırıyı kınıyoruz", "Dünyayı göreve çağırıyoruz", "BM nerede", "ABD, siyonizmin diğer yüzüdür" şeklinde sloganlar atıldı. Gösteriye, öğrenci, çalışan ve din adamları katıldı Şam'daki ABD elçiliği güvenlik için kapatıldı.

Roma'da 1 milyon kişi yürüdü
İtalya'da önceki gün Senato'dan da onay alarak yasalaşan ve eğitimi büyük ölçüde özelleştirmeyi hedefleyen tasarı için ülke genelinde gösteri ve oturma eylemleri yapıldı. Başkent Roma'daki protestolara 1 milyona yakın öğrenci ve öğretmen katıldı. Eğitim Bakanlığı'nın etrafı kuşatıldı. Başbakan Berlusconi solu skandal yaratmakla suçladı.
Yasemin TAŞKIN / ROMA

Taliban bakanlık binasına saldırdı
Afganistan'da Kültür ve Enformasyon Bakanlığı'na giren iki Taliban, güvenlikçileri öldürdükten sonra basın odasında üstlerindeki bombayı patlatarak intihar etti. Saldırı sonucu 5 kişi ölürken, 23 kişi de yaralandı. Saldırı Afgan Cumhurbaşkanı Hamit Karzai'nin ülkesinden ayrılmasından birkaç saat sonra yaşandı. Taliban saldırıyı üstlendi.

Hindistan'da 18 ayrı patlama: 65 ölü
Hındistan'da 18 ayrı eyalette eşzamanlı düzenlenen bombalı saldırılarda 65 kişi öldü, 342 kişi yaralandı. Bombalı saldırıların çoğu kalabalık pazar yerlerinde düzenlendi. Saldırıları henüz üstlenen olmadı.

Polis Tayland'daki mitinge 'bomba' attı
Tayland'ın başkenti Bangkok'ta hükümet karşıtı göstericilerin üzerine polis patlayıcı madde attı. 10 muhalif yaralandı. Göstericiler, eski başbakan Thaksin Shinawatra yanlılarını kabineden uzaklaşmak için yapılıyor.