kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Ali Dumankaya

'Krize özel' ekonomik proje

28.10.2008
Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, açıklanan tüm projelerine devam edeceklerini hatta krizde, ekonomik fiyatlara satılabilecek bir projenin lansmanını öne çektiklerini belirtti..
Dünyadan yayılan ekonomik küresel kriz tehditlerine pek çok şirket "bekle-gör" politikası izleyerek yatırımlarına ara vermeyi tercih ediyor. Dumankaya İnşaat ise bu dönemde projelerine ara vermeden devam ediyor. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, krizde hiçbir projeyi ertelemeyeceklerini tam tersine projelerine son hız devam edeceklerini belirti. Dumankaya, halen satış aşamasındaki dört projesi devam eden Dumankaya İnşaat'ın yeni projelere başlayacağının da müjdesini verdi. Dumankaya Trend , Akdeniz Evleri, Minimal ve Konsept İstanbul projelerinin ardından ilk olarak Göztepe'de büyük bir projeye başlayacaklarını söyleyen Dumankaya, projenin 40'ar katlı üç kulede toplam 1050 konuttan oluşacağını açıkladı.

Küçük metrekareli evler
Dumankaya açıklanan projeleri hayata geçirmenin yanı sıra önümüzdeki yıllarda yapmayı planladıkları bir projeyi de 'krize özel olarak' öne aldıklarını söyledi. Sabiha Gökçen Havalimanı çevresinde yapılacak projenin kriz döneminde küçük metrekare aralıklarında ve daha ekonomik metrekare fiyatlarından satılacağını söyledi. Projenin üzerinde hala çalıştıklarını kaydeden Dumankaya detaylar hakkında ise bilgi vermekten kaçındı. Dumankaya, 'Ekonomik koşullara göre projelerimiz de değişiklik gösteriyor' diye konuştu. Anadolu Yakası'nda ciddi bir portföye sahip olduklarını açıklayan Dumankaya özelikle Pendik, Kurtköy, Kartal ve Tuzla'nın gelişmekte olduğunu ve yatırımlarının bu bölgelerde devam edeceğini açıkladı.

'Kar marjından fedakarlık yaparız'
İnşaat sektörünün içinde bulunduğu ortamı da değerlendiren Dumankaya, kriz söylentilerinin olduğu dönemde hesaplarını doğru yapan şirketlerin ayakta kalacağını başka sektörlerden gelen yatırımcıların ise bu dönemde bir süzgeçten geçeceğini söyledi. Dumankaya, bu dönemi kâr marjından fedakarlık yaparak geçireceklerini belirtti. "45 yıldır her türlü süreci yaşadık, her türlü piyasa koşulunu biliyoruz" diye konuşan Dumankaya hazırlığını doğru yapan firmaların proje ertelemesine ihtiyaç duymayacağını da sözlerine ekledi.