kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

İstanbul'un komşuları da şahlandı

22.10.2008
Nitelikli konut projeleri artık sadece İstanbul'da yapılmıyor. İstanbul'un çevresi kadar şehre birkaç saat uzaklıktaki iller de bu yarıştan payını aldı Çanakkale ve Trakya'da yapılan projeler şehirde yaşayanlar kadar İstanbul'dan gelecek bir hedef kitleye de hitap ediyor..
Boğaziçi, 2009'da Çanakkale'ye taşınıyor
Çanakkale'deki lüks konut projesi Boğaziçi Konakları'nda denize sıfır evler hem yazlık hem kışlık olarak kullanılabiliyor

Büyükşehirdeki konut projeleri devam ederken gibi İstanbul çevresinde de yeni projeler yükseliyor. Başak İnşaat da Çanakkale'de bir konut projesine başladı. Boğaziçi Konakları adı verilen proje Çanakkale Yeni Kordon mevkiinde 11 bin 550 metrekare alan üzerinde inşa ediliyor.

Jet grout sistemiyle yapıldı
Toplam yatırım tutarı 15 milyon dolar olan proje, 5 blokta 148 konuttan oluşacak. Dairelerin büyüklüğü 127 metrekareden başlıyor, 350 metrekareye kadar çıkıyor. Dairelerin fiyatları ise büyüklüğüne ve konumuna göre 163 bin YTL ile 300 bin YTL arasında. Denize sıfır olan projedeki evler hem yazlık hem de kışlık olarak kullanılabiliyor. Projenin en önemli özelliği bölgede zemin iyileştirmesi yapılmış sayılı projelerden olması... Zemin ıslahı Jetgrout sistemi ile yapılan proje depreme dayanıklı olarak yapıldı. Bu sistemde, mevcut zemin iki metre aralıklarla 20 metre delinerek 500 bar basınçla psu ve çimento karışımının zemin boşluklarına püskürtülüyor. Zemin iyileştirme çalışmaları dört ay alan projenin ilk etabı Ağustos 2009'da teslim edilmeye başlanacak. Şimdiye kadar yüzde 50'si satılan proje Çanakkale'deki yüksek gelir grubuna hitap ediyor. Şirket yetkilileri şimdiye kadar daire sahibi olanlar arasında doktorlar, avukatlar,öğretim üyeleri ve askeriyeye mensup kişilerin ağırlıkta olduğunu söylüyor.
Haberin fotoğrafları