kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi

AA
Giriş Saati : 27.10.2008 19:02
Güncelleme : 27.10.2008 19:41
Yeni Haber
Hükümet Sözcüsü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, terörün, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir sorunu olduğunu ifade ederek, ''Terörle mücadelede, bugüne kadar alınmış olan tedbirlerin gözden geçirilmesi, ilave tedbirler varsa bunların alınması yapılacak işlerin gelinen noktada bir defa daha değerlendirilmesi açısından bugün gerçekten son derece yararlı, son derece gerçekçi, ve samimi yapıcı bir toplantı gerçekleştirilmiştir'' dedi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, bugün iç güvenlik harekatıyla ilgili olarak Bakanlar Kurulu'na bilgi verildiğini anımsattı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve bazı komutanların bu bilgilendirme toplantısına katıldığını anlatan Bakan Çiçek, maalesef terörün, Türkiye'nin en önemli gündem maddesini oluşturmaya uzun bir süreden beri devam ettiğini söyledi.

Çiçek, şöyle devam etti:

''Terör, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir sorunudur. Aynı zamanda bölgenin de sorunudur, dünyanın da bir sorunudur. O nedenledir ki terörle mücadelede, bugüne kadar alınmış olan tedbirlerin gözden geçirilmesi, ilave tedbirler varsa bunların alınması yapılacak işlerin gelinen noktada bir defa daha değerlendirilmesi açısından bugün gerçekten son derece yararlı, son derece gerçekçi, ve samimi yapıcı bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

Terör örgütünün eylem koyduğu 1984'ten günümüze kadar olan geçen sürede alınmış tedbirler, ortaya çıkan sonuçlar ve bundan sonra konunun gelinen noktada çeşitli yönleriyle değerlendirilmesi söz konusu olmuştur.

Örgüte müzahir iç ve dış unsurlar ve teröre destek unsurlarının faaliyetleri bu manada değerlendirme konusu olmuştur. Bu çerçevede bir toplantıdır. Arkasından da Bakanlar Kurulunda, yurt içine yapılan seyahatler neticesinde genel politik değerlendirmeler yapılmıştır.

Önce bu toplantı bilgi sunumu tarzındadır, sonra da Sayın Bakan da konuya açıklık getirmek veya bu konuya katkılarını ortaya koymak adına da karşılıklı bir soru cevap tarzında bu bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.''