kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ünlü şarkıcıyı öldürtmekle suçlanan işadamı yargılandı

Giriş Saati : 18.10.2008 15:38
Güncelleme : 18.10.2008 15:48
Yeni Haber
Lübnanlı şarkıcı Suzan Tamim'i öldürmeye azmettirdiği iddiasıyla suçlanan Mısırlı ünlü işadamı Hişam Talat Mustafa bugün Güney Kahire Adliye Mahkemesi'nde yargılandı.

Mahkemeye tutuklu sanıklardan işadamı Hişam Talat Mustafa ve 2 milyon pound karşılığı Suzan Temmin'i öldürdüğü iddia edilen Mısırlı emekli polis Muhsin el Sukkari hazır bulundu.

Mahkemede sanıklar hakkında bilgi doğrulaması yapılarak sanık avukatlarının talepleri dinlendi.

Mahkeme önümüzdeki ayın 15'ine ertelenirken, çevredeki geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Lübnanlı şarkıcı Suzan Tamim, Mısırlı işadamı Hişam Talat Mustafa ile 3 yıl birlikte yaşadıktan sonra 6 ay önce Lübnan'a oradan da Dubai'ye gitmişti.
Suzan Tamim 2 Temmuz'da Dubai'de yaşadığı dairesinde defalarca bıçaklanmış ve yüzü sert bir cisimle paramparça edilmiş halde bulunmuştu. Olayın ardından Mısır'a kaçan sanık, Dubai'nin talebi üzerine Mısır'da tutuklanmıştı. Daha sonra Talat Mustafa hakkında da olayı azmettirdiği gerekçesiyle Kahire Başsavcısı tarafından tutuklama emri çıkarılmıştı. Tutuklama emrinin ardından Mustafa'nın şirketlerinin borsadaki değeri düşmüştü.

Öte yandan, yargılama konusunda Mısır medyası da ikiye bölündü. Bazı medya organları Dubai'nin baskısı sonucunda Mısır Mahkemesi'nin olayı şova dönüştürdüğünü iddia ederken, bazı medya organları ise Hişam Talat Mustafa'nın bir ölüm olayına azmettirdiği için yargılanmasının doğal olduğunu savunuyor. Milyarder işadamı Hişam Talat Mustafa'nın inşaat sektöründe birçok şirketi bulunuyor. Aynı zamanda Hüsnü Mübarek'in partisi Ulusal Demokrasi Partisi'nin üyesi olan Mustafa, bir dönem milletvekilliği yaptı.

İHA