kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sanıklar: Tahta coplarla dövdüler

16.10.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
Sanıklar: Tahta coplarla dövdüler
Engin Çeber'in ölümüne neden olan işkencenin detayları, Çeber ile birlikte gözaltına alınıp tutuklanan Cihan Gün ve Özgür Karakaya'nın ifadelerinden tüm açıklığıyla ortaya çıktı. Gün, işkenceyi şöyle anlattı:

KARAKOL ÖNÜNDE: Nezarethane önüne getirilinceye kadar kelepçeliyken tekme tokat darp edildik. Nezarethane önünde de yere yatırılıp vücudumuza vuruldu. Kafalarımıza ayakla basılmak, cinsel organlarımıza tekmeyle vurulmak ve popomuz taciz amaçlı sıkılmak suretiyle kötü muameleye maruz kaldık. Bunu 4 polis memuru yaptı.

ARABADA: Arabaya binince 6 polis tahta sopalarla diz kapak ve kol dirseklerimize vurarak karakola kadar dövdü.

EMNİYETTE: Emniyete parmak izi için götürdüler. Parmak izi vermek istemediğimizi söyleyince yere çöktürmek için üzerimize oturdular. Tekme tokat dördümüzün de vücuduna vurdular. Darp ederlerken, "o... çocukları" dediler. Cihan Gün cezaevindeki işkenceyi de şöyle anlattı: "Cezaevinde jandarmalar arama yapmak için bizi çırılçıplak soydu. Kabul etmeyince ahşap copla vurdular. İkinci gün sayım vermek istemeyince sandalye, tekme ve tokatlarla yaklaşık 5 dakika vurdular. Akşamki yoklamada 15 infaz koruma memuru bu sefer ahşap jopla 15 dakika darp etti. Ertesi gün yine aynı memurlar, aynı şekilde ve aynı aletlerle yaklaşık 30 dakika, üzerimize tüm vücudumuz ıslanacak şekilde su dökerek darp ettiler." Özgür Karakaya da polisin kendisine cop göstererek, "k....na sokacağım" dediğini, ayakkabısını ağzına sokmaya çalıştığını anlattı.