kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Ferzan Özpetek, Antalya'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Karnesini alıp evine koşan çocuklar gibiyim

AA
13.10.2008
İtalya'da yaşayan yönetmen Ferzan Özpetek, son filmi 'Mükemmel Bir Gün' Türkiye'de gösterildiği için çok heyecanlandığını söyledi: Karnesini alıp ailesinin yanına koşan, yuvasına dönen çocuk gibi hissediyorum..
Antalya Altın Portakal Film Festivali ile birlikte düzenlenen 4. Uluslararası Avrasya Film Festivali'nin açılış filmi olan ve geçtiğimiz gece Türkiye prömiyeri yapılan 'Mükemmel Bir Gün' filminin yönetmeni Ferzan Özpetek, bir kitaptan uyarlanan filminin, Türkiye'de gösterilmesinden dolayı çok heyecanlandığını söyledi. Özpetek heyecanını, "Filmin Türkiye'de gösterilmesi, karnesini alıp ailesinin yanına koşan, yuvasına dönen çocuk gibi beni heyecanladırıyor" sözleriyle dile getirdi. Doğduğu yerde yaşama ya da film çekme gibi bir takıntısı olmadığını, İtalya'da yaşadığı için film çekimlerini burada daha rahat gerçekleştirdiğini anlatan Özpetek; ABD, Fransa ve Türkiye'den film teklifleri aldığını belirtti: "Türkiye'de film çekmeyi çok istiyorum. Bazı teklifler de oldu ama şu ana kadar şaşırtıcı, beni heyecanlandıran bir teklif almadım. Türkiye'de film çekmek için, en az 3-4 ay burada yaşamam lazım. Biraz da tembellik yapıyorum" dedi.

YILMAZ VAZGEÇİLMEZİM

Filmlerinde oyuncuların çok önemli olduğuna dikkati çeken ünlü yönetmen, "Oyuncuların istediğini yapmak lazım. Çünkü filmi onlar taşıyor. Başrol oyuncusu Isabella Ferrari de bir yönetmenin oyuncudan isteyeceğinden fazlasını veren bir oyuncu. Ayrıca Serra Yılmaz da vazgeçilmezim" diye konuştu. Filmin yapımcısı Domenico Purocacci de, bu zor ve acılı bir hikayeyi ancak Özpetek gibi cesur bir yönetmenin çekebileceğini ifade etti.
Haberin fotoğrafları