kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sofra'dan size çok özel tarifler

13.10.2008
Peynirli kek
250 gram tereyağını eritin. Tereyağı, vanilya ve tozşekeri köpüklü krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Çırparken yumurtaları teker teker ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırarak un ve sütü iki kerede ekleyip, yedirin. Karışımı 3 eşit parçaya bölüp, birine 2 damla pembe gıda boyasından katın. Süt ve kakaoyu karıştırın, ikince hamura ilave edip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına, hazırladığınız üç renkli kek hamurundan çorba kaşığı ile sırasıyla pembe, beyaz ve kakaolu olmak üzere yayın. Hamurlar bitinceye kadar aynı işleme devam edin. Keke dalgalı görünüm vermek için mutfak şişini hamurun üzerinde öne arkaya doğru gezdirin ve hamuru spatula ile düzeltin. 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişirin, kalıbında 5 dakika dinlendirip çıkarın. Kalan tereyağını mikserle çırpın. Çırpmaya devam ederek süt ve pudra şekerini iki kerede ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırmaya devam ederek kalan pembe gıda boyasını katın. Hazırladığınız kremayı soğuyan kekin üzerine sürün ve servis yapın. Malzemeler 12 Kişilik
* 340 gr. tereyağı (eritilmiş)
* 1 çay kaşığı vanilya
* 1.5 su bardağı tozşeker
* 3 yumurta
* 3.5 su bardağı kekun
* 1 su bardağı süt
* 4 damla pembe renkli gıda boyası
* 2 çorba kaşığı kakao
* 1 çorba kaşığı süt
* 90 gram tereyağı
* 1.5 su bardağı pudra şekeri
* 1 çorba kaşığı süt

* * *
Fırın sütlaç
Pirinci suyla iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sütü tencerede kaynatıp, pirinci, şekeri, nişastayı ilave edin ve iyice karıştırın. Ateşte boza kıvamına gelene kadar pişirin. Yumurta sarısını ilave edip, karıştırın. Fırına dayanıklı kaselere 4-5 kepçe taksim edin. Kaseleri bir tepsiye dizin. Tepsiye 2 parmak su koyun. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Üzerine tarçın serperek servis yapın.
Malzemeler 6 Kişilik
* 1 kilo süt
* 1.5 su bardağı şeker
* 1 çay bardağı kırık pirinç
* 1 yumurta sarısı
* 1 fiske tuz
* 1 çorba kaşığı nişasta
* Tarçın

* * *
Kadınbudu köfte
Tavuk kıymasının içine sarmısak ve soğanı rendeleyin. Haşlanmış pirinç, yumurta sarısı, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyin. İyice yoğurun. Limon büyüklüğünde köfteler yapın. Elinizle şekil verin. Köfteleri önce una, sonra çırpılan yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın. Kızgın yağda tavayı sallayarak arkalı önlü kızartın. Patates püresi ile servis yapın.
Malzemeler 6 Kişilik
* 500 gr. kalça göğüs karışık tavuk kıyması
* 2 diş sarmısak
* 1 soğan (rendelenmiş)
* 1 yumurta sarısı
* 1 su bardağı haşlanmış pirinç
* 1-2 dal ince kıyılmış maydanoz
* Tuz, karabiber
Kızartmak için:
*
Sıvıyağn 2 yumurta
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı galeta unu