kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Sadık Karamustafa (Ulusal Yürütme Komitesi Görsel Sanatlar Moderatörü)

Sadık Karamustafa

10.10.2008
LEVNİ'DEN YAŞAR KEMAL'E
* Frankfurt'ta gerçekleştirdiğimiz sergi etkinliklerine, Onur Konuğu Türkiye Projesi'nin ana konseptinden yola çıkarak ,"Bütün Renkleriyle Türkiye: Sergiler" başlığını koyduk. İzleyenler, Levni'den Yaşar Kemal'e, Ahmet Haşim'den Sevim Burak'a, geleneksel sanatlardan çağdaş sanata, edebiyattan mimarlığa, Karamanlıca'dan Yanyaca'ya, Sünnilikten Aleviliğe, Suryanilikten Ortodoksluğa, Lazlardan Ermenilere, kısacası Türkiye'deki bütün renkleri bu sergiler vasıtasıyla tanıyacaklar.

KİTAP SERGİLERİ
* Sergiler iki bölümde ele alındı: Fuar alanı içinde yer alan sergiler, fuar dışında, Frankfurt içinde çeşitli mekânlarda gösterilen sergiler. Fuar alanı içinde yer alan sergilerin izleyici ile buluşma süresi beş günle sınırlı ve hedef kitlesi profesyoneller, yani dünyanın dört bir yanından gelen yayıncılar, telif hakkı ajansları, kütüphaneciler vb. ile son iki gününde fuarı ziyaret etme olanağı bulan kitapseverlerdir. Bu nedenle sözkonusu sergiler kitap ve yayıncılıkla doğrudan ilgili.

OCAK 2009'A KADAR...
* Fuar alanı dışında 20'ye yakın müze ve galeriye yayılan sergilerin gösterim süreleri, fuar alanındaki sergilere kıyasla daha uzun. Farklı açılış ve kapanış tarihleriyle neredeyse beş aylık bir zaman dilimini kapsıyorlar. Başka bir deyişle ağustos 2008'den Ocak 2009'a kadar Frankfurt'ta Türkiye ile ilgili bir sergiyi gezmek mümkün olabilecek.

UZUN SÜRELİ SERGİLER
* Frankfurt kenti içindeki uzun süreli sergilerin seçiminde, Türkiye'nin modern yüzünü, kültür ve sanat zenginliklerini dış dünyaya tanıtmaya özen gösterildi. Plastik sanatlar, sanat tarihi, fotoğraf, mimarlık, kültürel çeşitlilik, karikatür, edebiyat alanlarını kapsayan bu sergiler, Frankfurt Kitap Fuarı Onur Konuğu Projesi için, farklı küratörlerce tasarlandı.

KÜRATÖRYAL KALİTE
* Farklı kurum ve küratörler tarafından önerilen sergiler, Onur Ülkesi konseptine uygunluk, konu ve alan tekrarından kaçınmak, doğru temsiliyet, küratöryal kalite gibi ölçütler doğrultusunda, Ulusal Yürütme Komitesi ve Görsel Sanatlar Moderatörlüğü tarafından programa alındı.