kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Münir Üstün (Yayıncılık Moderatörü)

Münir Üstün

10.10.2008
MİRASIMIZ ÇOK ZENGİN
* Çok zengin kültürel kaynaklarla yüzyıllarca süren bir tarihi birlikteliğin ardından kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti, şu an müthiş bir kültürel mirasın da taşıyıcısı. Edebiyatımıza, müziğimize, mimarimize, sanatımıza baktığımız zaman, Balkan, Arap, İran vb. etkilerini, kendi içimizdeki çeşitli etnik ve dinsel grupların katkılarını, tüm bunların birbirini zenginleştirip geliştirerek nasıl iç içe geçtiklerini görmek mümkün.

İNKÂRCILIĞA HAYIR
* Kültürümüzü dünyanın dikkatine açarken hangi unsurun has Türk, hangi unsurun melez olduğu gibi bir tartışmaya girmek yerine, bu tarihi, bu iç içe geçişi öncelikle takdir etmeli ve şükranla karşılamalıyız. İnkârcı, savunmacı bir tutumla, tarihsel paylaşımları, yüzyılların alışverişini görmezden gelmek yerine, bu tarihe ve şimdi içimizde barındırdığımız çeşitliliğe sahip çıkmalı, hakkını vermeliyiz. Ne de olsa, bugün her ülkeden öte ve fazla bir şekilde bu miras bizim topraklarımızda yaşatılıyor.

ÖZGÜRLÜĞÜ TEMSİL ETTİK
* Kültürümüzün zenginliğine, içerdiği kimliklere sahip çıkarak, bünyemize katarak öne çıkartmak, bizi hem kompleksli bir dar görüşlülükten kurtarıp özgürleştirecek, hem de ülkemizin mevcut gücünün çok daha rahat görülmesini sağlayacaktır. Konseptimizin izinde 100 yayınevimiz 'Bütün Renkleriyle Türkiye' sloganı etrafında bütünleşerek Frankfurt'a doğru yola çıkıyor. Frankfurt Kitap Fuarı kapsamında 20 civarında edebiyat ve edebiyat dışı kapsamlı İngilizce katalog hazırlandı. Türkçe-Almanca ve İngilizce hazırlanan internet sitesi yayına girdi.

YAYIN SEKTÖRÜ YÜKSELİŞE GEÇECEK
* 60. Frankfurt Kitap Fuarı'na katılım ve Onur Konuğu Türkiye Projesi kapsamında yapılan çalışmaların, Türkiye'deki yayın sektörünü hızlı bir yükselişe geçireceğine inanıyoruz. Türkiye yayıncılığının ve edebiyatının bugün ulaştığı çeşitliliğe ve zenginliğe siz de yakından tanık olacaksınız.