kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tel Aviv büyükelçimizden İsrail'e "soykırım" uyarısı

Giriş Saati : 12.10.2008 13:43
Güncelleme : 12.10.2008 23:23
Yeni Haber
Türkiye'nin, Tel Aviv Büyükelçisi Namık Tan, İsrail Parlamentosu'nun (Knesset), "Ermeni Soykırımı"nın tanınması konusunu görüşmesini karşı çıkarak, İsrail'in "soykırım"ın tanıması halinde, ikili ilişkilerin büyük zarara uğrayacağı uyarısını yaptı.

Ermeni basınına göre, Büyükelçi Namık Tan, Knesset'in, "Ermeni soykırımı"nı tanıması halinde, bunun Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilere büyük bir zarar vereceğini söyledi.

Fransız Ulusal Meclisi ve ABD Kongresi'nde "soykırım" tasarımlarının benimsenmesi üzerine, Türkiye'nin, Fransa ve ABD nezdindeki büyükelçilerini Ankara'ya çağırdığını belirten Tan, "Ermeni trajedisinin, siyasetçilerin değil, tarihçilerin işi olduğunu söyleyen (İsrail) Cumhurbaşkanı Simon Peres'i destekliyorum" şeklinde konuştu.

"Bir Türk siyasi şahsiyetinin, İsrail'i Filistin soykırımı ile suçlamasını tasavvur edebilir misiniz?" diyen Tan, İsrail'in hiçbir zaman Türkiye ile ilişkilerini bozmayacağını umduğunu da söyledi.

Büyükelçi Tan, açıklamalarında ayrıca Ankara, Baku ile Kudüs arasında stratejik ittifakın geliştirilmesi önemini vurguladı ve Azeri petrol ve gazının İsrail'e taşınmasını arzuladıklarını ifade etti.

Bu arada, İsrail'de iktidardaki Kadima üyesi Zeev Elkin ise, IzRus sitesine açıklamalarında "Ermeni soykırımı"nın tanınması konusunun Knesset'te görüşülmesinin, Türkiye ve Azerbaycan ile ilişkilerde sorun yaratmayacağını öne sürdü.

Elkin, "Bu ülkeler anlamalı ki, İsrail, tüm Batılı parlamentolarca ele alınan bir konuyu görüşmekten kaçınamaz" dedi.

ANKA