kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yeme-içme

Giriş Saati : 24.09.2008 11:54
Oldukça zengin olan Romen mutfağı, özellikle köylerde geleneksel yapısını koruyor. Misafirler, ev sahipleri tarafından tuz, ekmek, bir bardak şarap ya da erik rakısıyla karşılanıyor. Lahana sarması, mitiei (bol sarımsaklı ızgara köfte), mamaliga (mısır unu lapası), tokitura (et yemeği) ve balık en çok tüketilen yemekler arasındadır.

Börek, krep süzet ve bir çeşit kek olan kozanak (paskalya çöreğine benzeyen kek) da oldukça sevilir. Romanya bağcılık ve şarapçılık açısından da oldukça gelişmiş durumda.

*KÖSTENCE FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...