kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Eruygur'un şuuru açıldı

Giriş Saati : 09.10.2008 13:41
Güncelleme : 09.10.2008 21:57
Yeni Haber
Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un şuuru açıldı. İnsanları artık tanıyan Eruygur'a oksijen tedavisi uygulanmaya devam ediliyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi'ndeki koğuşunun merdivenlerinden düşerek beyin kanaması geçiren Eruygur'un tedavisi, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde devam ediyor. 23 gündür yoğun bakım servisinde tedavi gören Eruygur'un şuuru biraz daha açıldı. Artık doktorları tanıyan Eruygur'a oksijen tedavisi yapılıyor. Oksijen tedavisi bittikten sonra Eruygur yoğun bakımdan çıkartılarak beyin ve sinir sistemleri bölümüne alınacak.

Eruygur'un şuurunun açılmasının önemli bir gelişme olduğunu belirten hastane başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, "Bugün yoğun bakımda kendisini ziyaret ederek doktorlardan bilgi aldım. Ben hastane başhekimiyim dedim. Tanıdığını gözleri ile onayladı. Çıkarken de güle güle dercesine hareket etti. Gelenleri artık tanıyor. Şu anda yoğun bakımda tek yapılan şey oksijen tedavisi. Yavaş yavaş oksijen tedavisini eksiltiyoruz. Bu süreçte akciğerlerinin açılmasını bekliyoruz. Akciğerleri normale dönmesi durumunda yoğun bakımdan çıkartacağız. Bu süreç birkaç gün daha alabilir." şeklinde açıklama yaptı.

Eruygur, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi'nde emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile kaldığı koğuşun merdivenlerinde yüksek tansiyon nedeniyle 17 Eylül 2008 tarihinde düşerek beyin kanaması geçirmiş ve boynunun dört yerinde kemik kırığı meydana gelmişti. Beyin ameliyatı yapılarak kafasındaki kanamış bölge temizlenen Eruygur, yoğun bakımda tedavi gördüğü sırada 21 Eylül 2008 tarihinde sağlık nedenlerinden dolayı tahliyesine karar verilmişti.

(CİHAN)