kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kennedy'nin kız kardeşinden Obama'ya destek

Giriş Saati : 09.10.2008 15:05
Güncelleme : 09.10.2008 22:10
Yeni Haber
Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden ABD eski başkanlarından John Kennedy'nin kız kardeşi Jean Kennedy Smith, 4 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerini Barack Obama'nın kazanacağını söyledi.

Özbekistan Milli Paralimpik Komitesi tarafından düzenlenen ulusal olimpiyatlara katılmak üzere başkent Taşkent'e gelen bayan Kennedy Smith, Cihan Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulundu. Kennedy, büyük bir aile olduklarını belirterek seçimde Obama'ya destek vereceklerini ifade etti. Bayan Kennedy, ABD başkanlık seçimlerini Obama'nın kazanmasına kesin gözüyle bakıldığını beyan etti.
Kennedy'nin 1928 doğumlu kız kardeşi, "Kennedy ailesi büyük bir aile. Bu seçim yarışında aile olarak Barack Obama'nın yanında olacağız. Seçimde zaferle biz demokratlar çıkacağız. Kardeşim de Obama'nın senatörü. Hepimizin oyu Obama için olacaktır. Biz demokratız. Cumhuriyetçi değiliz. Obama'nın seçimi kazanacağına tam inanıyorum" diye konuştu.

Bu arada son dönemlerde dünya genelinde yaşanan ekonomik krize de değinen Kennedy'in kız kardeşi Smith, dünyanın ciddi bir mali krizle karşı karşıya olduğunu kaydetti. Kennedy tek dileğinin bu sorunun en az zararla atlatılması olduğunu söyledi. Bayan Kennedy, dünyanın bu zorlu kriz sürecinden birlikte el ele vererek en kazançlı şekilde çıkabileceğini sözlerine ekledi. Tüm insanlığı yakından ilgilendiren unsurlardan birinin de barış ortamının sağlanması olduğuna işaret eden Kennedy "Zor da olsa dünyada barışın hakim almasını diliyorum." dedi.

Özbekistan Sağlıklı Evlat Vakfı davetlisi olarak Taşkent'te gelen Kennedy özürlüler arasında düzenlen spor müsabakalarını izledi. ABD'nin Özbekistan Büyükelçisi Norland Richard Boyce'nin de hazır bulunduğu müsabakalarda Kennedy, miniklerin sundukları şovları ilgiyle izledi. Minikleri gülerek seyreden Kennedy bazen de alkışlarıyla onarla eşlik etti.
Sağlıklı Evlat Vakfı Başkanı Svetlana İnamova, Paralimpik Milli Olimpiyatları anısına Kennedy'e bir plaket takdim etti.

CİHAN