kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Maserati GranTurismo Fuar'la birlikte satışta

07.10.2008
Maserati GranTurismo'nun performanslı versiyonu İstanbul Autoshow Fuarı'yla birlikte satışa sunulacak. GranTurismo, sportif iç mekanıyla lüks spor otomobil tutkunlarına hitap ediyor..
İtalyan Maserati'nin tasarım ve sürüş dinamikleriyle dikkat çeken GranTurismo modelinin performanslı versiyonu, 2008 İstanbul Autoshow Fuarı'yla Türkiye'de de satışa sunuluyor. 4.7 litre silindir hacimli ve 440 bg güç üreten V8 motorla donatılan Maserati GranTurismo S, yeni nesil elektronik kontrollü MC-Shift şanzımanı, yüksek performanslı fren sistemi ve daha sportif iç mekan özellikleriyle lüks spor otomobil tutkunlarına hitap ediyor. İtalyan lüks ve yüksek performanslı spor otomobil üreticisi Maserati'nin Pininfarina tarafından tasarlanan GranTurismo modelinin S versiyonu, öncelikle benzersiz nitelikte estetik mevcut tasarım çizgilerine paralel gerçekleştirilen sportif modifikasyonlarıyla dikkat çekiyor. Ortasında Maserati'nin marka logosu olan "Trident"in (üçlü mızrak) yer aldığı 20 inçlik yeni tip jantlar ve marşpiyeller, bagaj kapağına entegre ediymiş spoyler, çift ağızlı egzoz çıkışları, siyah renkli ızgara ve ön far camı gibi farklılıklar, Maserati GranTurismo S'e ekstra bir sportiflik katmaya yetiyor. Kabin içinde ise deri/alkantara kombinasyonuyla döşenen ve yeniden tasarlanan sportif tipte ön ve arka koltuklar dikkat çekiyor.

Yarış pistlerinden çıkmış gibi
Maserati GranTurismo S'in gösterişli kaputunun altında markanın yarışçı köklerine adeta atıfta bulunan 4.7 litre hacimli V8 motora yer alıyor. 440 bg güç ve 4750 d/d'de 490 Nm'lik muhteşem bir tork değeri sunan motor, Masareti GranTurismo S'in statik konumdan 100 km/s'ye 4.9 sn'de ulaşmasına yardımcı oluyor. 295 km/s'lik maksimum hıza erişebilen Maserati GranTurismo S, yarış otomobillerinin motorlarını andıran çabuk devirlenebilen yüksek güçlü ve torklu motoru kadar, günlük kullanıma uygun ve hızlı yeni nesil otomatik şanzımanıyla da dikkat çekiyor. Elektronik kontrollü 6 ileri hızlı MC-Shift kodlu şanzıman, yüksek performanslı spor otomobil üreticisi Maserati'nin diğer tüm modellerinde olduğu gibi ön ve arka aks arasına diferansiyelle entegre biçimde yerleştirilmiş. Ön aksta yüzde 47, arka aksta ise yüzde 53 olacak biçimde ağırlık dağılımına sahip Maserati Gran- Turismo S, böylece daha dinamik sürüş yapısına ve yüksek performans niteliklerine sunabilmeyi garanti ediyor.
Haberin fotoğrafları