kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

En pahalı Bentley 875 bin Euro

07.10.2008
Lüks İngiliz markası Bentley, İstanbul Auto Show Fuarı'nın en pahalı otomobili olarak dikkat çekiyor. Bentley Brooklands'ın fiyatı 875 bin Euro'yu buluyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
En pahalı Bentley 875 bin Euro
İgiliz lüks otomobil üreticisi Bentley, 12'inci Uluslararası Otomobil Fuarı Autoshow'da yeni modeli Bentley Continental Flying Spur Speed ile birlikte Brooklands, Continental GT Speed, Continental GTC ve Arnage modellerini sergiliyor. Bentley modellerinin fiyatları 340 bin Euro ile 875 bin Euro arasında değişiyor. Fuarda sergilenecek en pahalı otomobil ise Bentley'in 875 bin Euro'luk Brooklands modeli olacak. Continental Flying Spur (CFS), Bentley'in en fazla satılan modeli olma özelliğini taşıyor. Bentley, CFS'in gördüğü bu ilgi üzerine modeli iki versiyonla yeniledi ve geliştirdi. Yeni Continental Flying Spur daha fazla zarafet, konfor ve seçenek sunarken, Autoshow Fuarı'nda sergilenen Continental Flying Spur Speed, daha güçlü ve daha çekici bir Bentley sürüş deneyimi vaat ediyor. Fuar'da ayrıca Bentley Brooklands, Continental GT Speed, Continental GTC ve Arnage modelleri sergileniyor. Bentley, sınıfında lider olan 12 silindirli lüks sedan grubuna, 600 beygirlik Continental Flying Spur Speed'i de ekliyor. İngiliz marka tarafından bugüne kadar üretilen en güçlü 4 kapılı otomobil konumundaki Flying Spur Speed, Speed işaretini taşıyan tüm Bentley'ler gibi yüksek performans sunuyor. İlk kez 1923 senesinde üretilen Bentley'in efsanevi 'Speed' modellerinden esinlenen Flying Spur Speed, 610 beygirlik W12 motoruyla 326 km/s son hıza ulaşabiliyor. 0-100km/s hızlanmasını ise 4.5 saniye tamamlıyor.

Amiral gemisi
Bentley Motors, amiral gemisi Arnage serisindeki modelleri, güç aktarma organları için uyguladığı önemli bir program ve şasi geliştirme çalışmaları sonucu 2007 yılında yeniledi. 2005 Model Arnage'a yapılan ayrıntılı tasarım eklemeleri ve dış tasarım değişikliği sonucunda daha çağdaş ancak otantik Bentley duygusunu hissettiren yeni Arnage doğdu. 2007'den bu yana üretilen Arnage serisi otomobiller tasarım ayrıcalığının yanı sıra güç ve performansta da dikkate değer bir artış kaydetti. Bentley'in 6.75-litrelik V8 motoru, Arnage geliştirme programının ana ürünü olarak dikkat çekiyor. Crewe'de geliştirilen yeni motor Arnage T'nin 507 HP güç ve 1000 Nm tork değerlerini üretmesi sağlıyor. Bu motorla Arnage T'nin azami hızı 270km/s'ten 288km/s'e çıkarılırken, 0-100 km hızlanması da 5.5 saniyede gerçekleşiyor.

Sınırlı sayıda üretim
Bentley yeni coupe modeli Bentley Brooklands ile daha evvel kendisinin oluşturduğu lüks coupe pazarına geri dönmüştü. Tüm dünyada sadece 550 adet üretilen olan Bentley Brooklands'ler 2008'in ilk yarısında sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Dört koltuklu bir performans otomobili olarak dikkat çeken Bentley Brooklands'da 530 bg güç ve 1050 Nm tork üreten 6.75 litrelik silindir hacmine sahip V8 motor var. Bentley Brooklands, Continental R coupe'den yüzde 10 daha uzun üretildi. Bu da otomobili daha konforlu hale getirdi.