kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Genelkurmay Başkanı'ndan CHP liderine iade-i ziyaret

Giriş Saati : 08.10.2008 13:46
Güncelleme : 08.10.2008 16:25
Yeni Haber
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ CHP Genel Başkanı Baykal'a iadeyi ziyarette bulundu. Görüşme sırasında Baykal ve Orgeneral Başbuğ Türkiye'nin ana gündem maddesi haline gelen terör konusunu masaya yatırdılar.

CHP Lideri Baykal ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Genel Merkezi'nde 1 saat 25 dakika süren baş başa görüşmenin ardından açıklamalarda bulundular.

Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Lideri Baykal'ın, kendisini göreve başladığında ziyaret ettiğini hatırlatarak, ziyarete ilişkin şunları söyledi:

"Ben de bugün bu yapmış oldukları ziyareti, iadeyi ziyaret amacıyla bugün buradayım. Kendileriyle bir buçuk saate yakın bir süre boyunca özellikle Türkiye'nin bugün güncel temel sorunu olan terörle mücadele kapsamında neler yapılabilir, şu anda ne durumdayız, bu konular üzerinde kendileriyle çok detaylı, yararlı görüş alışverişinde bulunduk" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da, yaptığı kısa açıklamada, şunları söyledi:

"Bu bir nezaket ziyareti. Sayın Başkan lütfettiler iade-i ziyarette bulundular. Bu vesile ile Türkiye'nin içinde bulunduğu konuma yönelik değerlendirmelerimizi paylaşmak imkanı bulduk. Sayın Başkan terörle mücadele konusunda bulunduğumuz çok gerçekçi önemli değerlendirmeler aktardı. Benim için yararlı oldu. Ben de bu konudaki düşüncelerimi yansıtma imkanı buldum. Demokratik toplumda olması gereken çok verimli bir temas oldu. Bu ziyaret dolayısıyla teşekkür ediyorum. Kendisine mücadelelerinde başarılar diliyorum, Türkiyemizin terörle mücadelesinde bundan sonraki dönem içerisinde içten başarılar diliyorum. Bundan sonraki dönemde güvenimizi bu vesile ile bir kez daha ifade ediyorum"

Baykal'a, terörle ilgili partisinin dünkü grup toplantısında dile getirdiği eleştiriler de hatırlatıldı ve Orgeneral Başbuğ'la bu konuları konuşup konuşmadığı soruldu. Baykal, "Tabi sayın Genelkurmay Başkanı bizim bu konudaki açıklamalarımızı çok dikkatle izliyor. Bu konuda düşüncelerini de aldım. Çok yararlı verimli bir görüşme oldu" dedi.

Başbuğ tampon bölge tartışmalarına ilişkin soruları ise "detaylara girmeyelim" diyerek yanıtsız bıraktı.

(ANKA)