kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Mindball, ilk kez CeBIT 2008'de

Giriş Saati : 08.10.2008 17:45
Güncelleme : 08.10.2008 17:50
Yeni Haber
Avrupa'nın en büyük iş ve teknoloji platformu CeBIT Bilişim Eurasia, yeni teknolojileriyle ziyaretçileriyle buluşmaya hazırlanıyor. Daha önceki yıllarda geleneksel olarak Eylül ayında yapılan CeBIT bu sene 7 12 Ekim tarihleri arasında Tüyap Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek. İsveç patentli beyin eğitmeni Mindball de ilk defa bu yıl CeBIT Fuarı'nda ERG Grup standında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Adını dünyanın en büyük on fuarı arasına yazdıran, İstanbul'u Avrasya'nın bir numaralı dijital iş platformu haline getiren CeBIT Bilişim Eurasia, dünyanın dört bir yanındaki 70 ülkeden 150 bini aşkın ziyaretçiyi TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde bir araya getirecek.

"Hayata yönelik teknoloji"

AS Haber Ajansı'nın (asha) bildirdiğine göre, CeBIT Bilişim Eurasia bu yıl bir dizi yeniliği beraberinde getiriyor. Küçük ve orta ölçekli işletmelere özel uygulamaların sergileneceği tematik bölümlerin sergileneceği fuarda çok sayıda KOBİ'nin Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) ve Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nı (KOSGEB) ziyaret etmesi bekleniyor.

Günlük hayata yönelik teknolojik araçlar Dijital Yaşam ana bölümünde sergilenecek. Telekomünikasyon ile birlikte ilk kez açılan Ev Elektroniği alanları da ziyaretçilerin ilgisini çekecek. Dijital Yaşam kapsamında üniversitelerin yenilikçi fikirleriyle yer alacağı Gelecek Parkı ile hemen her sektörden profesyonelini bekleyen bireysel iş fırsatlarının sergileneceği İş ve Kariyer ile birlikte, bu yıl ilk kez E-Sağlık / Tele-Sağlık ve Gençler@CeBITbilişim tematik bölümleri de kuruldu. Ayrıca ülke güvenliği, eDevlet ve inovasyon bölümlerin katılımcıların ilgisini çekeceği sanılıyor.

"Mindball ilk kez CeBIT'te"

CeBIT Fuarı'na trainer ve game versiyonlarıyla katılacak beyin eğitmeni Mindball; 10. Salon'daki İK 10 nolu ERG Grup'un standında sergilenecek. Beyin güçlerini gözleriyle görecek olan ziyaretçilerin Mindball standına ilgisinin yoğun olacağı tahmin ediliyor.

ERG Grup yöneticileri, eğlendirirken dikkat ve konsantrasyon kabiliyetinin artmasına yardımcı olan ve insanları terapi eden Mindball'un kolay kullanımı sebebiyle bütün dünya tarafından tercih edildiğini, ünlü şirket, üniversite, askeri ve özel okul, iş, medya, spor, sağlık ve sanat çevrelerinin yaygın bir şekilde kullandığı cihazı ilk defa CeBIT Fuarı'nda tanıtmaktan gurur duyduklarını belirtiyorlar.

"Fuarda Avrasya İş Forumu"

Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), 7-12 Ekim tarihlerinde düzenlenecek CeBIT Bilişim Eurasia kapsamında 10 Ekim'de gerçekleşecek Avrasya İş Forumu'na ev sahipliği yapacak. Forumda, Türkiye bilişim sektörünün önündeki yeni pazar fırsatları tartışılacak.

TÜBİSAD, Local Global, Deutsche Messe ve YASAD işbirliği ve BITKOM ve İnterpromedya desteği ile yapılacak forumda, Türkiye bilişim sektörünün önündeki yeni pazar ve fırsatlar tartışılacak. Türkiye'den ve dünyadan uzman konuşmacıların katılımıyla gerçekleştirilecek forum, bir dizi konferans, panel ve firma buluşturma etkinliğine sahne olacak. Avrasya İş Forumu, uluslararası boyutta ele alınan konuları ve konuşmacıları ile, bölgesel pazarda stratejik işbirliğinin gelişimine önemli katkıda bulunacak.

"Konferanslar geleceğe dikkat çekecek"

Tüm Telekomünikasyon İşadamları Derneği (TÜTED) desteği ile Telekomda Gelecek Konferansı, Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) desteği ile Ülke Güvenliği Konferansı, e-Sağlık/Tele Sağlık Konferansı ve Tematik Bölümü, TÜBİSAD desteği ile düzenlenen Bilişim İhracatı Konferansı, ve Genç Zirve ise M-GEN Gelecek Planlama Merkezi, Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) desteği ve Dale Carnegie Türkiye, İstanbul Digital Kültür ve Sanat Vakfı ve Tüm Fütüristler Derneği (TFD) işbirliği ile aktarılacak.

CeBIT Bilişim Eurasia'yı geçen yıl 149 bin kişi ziyaret etti. 67 ülkeden ziyaretçi katıldı. İş dünyasından 4 binin üzerinde üst düzey yöneticinin katıldığı fuarı 39 bin kişi gezdi. Fuarı bin 852 basın mensubu izlerken yerli ve yabancı 908 firma katılımcı oldu. Fuara 20 ülkeden katılımcı firma sağlandı. Fuarı bu yıl 150 binden fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.