kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Pazar SABAH  
Gurme
Ustalardan yemek kuralları...
İspanya'daki El Bulli restoranın sahibi ve şefi Ferran Adria, İngiltere'deki Fat Duck'ın sahibi ve şefi Heston Blumenthal, Kaliforniya'daki French Laundry ve New York'taki Per Se restoranlarının sahibi ve şefi Thomas Keller ile Amerika'nın önde gelen yemek yazarlarından Harold McGee'nin imzasını taşıyor bu bildiri. Yumurtadan çıkıp de kabuğunu beğenmeyen civcivler misali, geleneksel yemeklerimizi karalamaya çalışan, uydurma 'buluşlar' ile Türk mutfağını zenginleştirdiklerini gerine gerine ilan eden yeni yetme aşçılara, hepsi de mutfak konusunda dünyanın en saygın gelen isimleri olan bu ustaların yanıtı niteliğindeki bildiriyi biraz özetleyerek sizlere sunuyorum.