kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Meclis start alıyor : Gündem terör ve tezkere

Giriş Saati : 05.10.2008 10:54
Güncelleme : 05.10.2008 15:54
Yeni Haber
Yeni yasama yılına 1 Ekim'de başlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi 9 günlük bayram tatilinin ardından çalışmalarına 7 Ekim Salı günü başlıyor.

Meclis'in ilk gündem maddesi Türkçedeki Bozulma ile ilgili Meclis Araştırma Komisyonu raporu ile Küresel Isınmanın Etkileri ve Su Kaynaklarının Yönetimi ile ilgili Meclis Araştırma Komisyonu raporlarını görüşmek olacak. Meclis'in gündemi Aktütün Karakolu'na yapılan saldırı ve TSK'nın sınır ötesi operasyon izninin 1 yıl daha uzatılmasını öngören tezkere nedeniyle terör ve terörle mücadele olacak. Tezkere 8 Ekim Çarşamba günü Genel Kurul'da ele alınacak.

TBMM, iki aylık yaz tatilinin ardından çalışmalarına başlıyor. Bayramın ikinci günü olan 1 Ekim'de yeni yasama yılına başlayan Meclis, 9 günlük bayram tatilinin de sona ermesinin ardından start alacak. Meclis Genel Kurulu'nun bu haftaki ilk gündem maddesi ise 7 Ekim Salı günü Türkçedeki Bozulma ile ilgili Meclis Araştırma Komisyonu raporu, Küresel Isınmanın Etkileri ve Su Kaynaklarının Yönetimi ile ilgili Meclis Araştırma Komisyonu raporlarını görüşmek olacak.

Aktütün Karakolu'na yönelik PKK saldırısı ve saldırıda 16 askerin şehit olması ile yeniden gündeme gelen terör ve terörle mücadele ise Meclis Genel Kurulu'nda, 8 Ekim'de görüşülmesi planlanan TSK'nın sınır ötesi operasyon iznini bir yıl daha uzatan tezkerenin görüşülmesi sırasında gündeme gelecek. Saat 14.00-20.00 arası çalışması planlanan Genel Kurul'da 8 Ekim Çarşamba günü ayrıca Dünya Su Forumu ile ilgili 6 maddelik kanun teklifi ile 3 maddelik Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair kanun tasarısı ele alınacak.

Meclis'te bu hafta ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Suriye Arap Cumhuriyeti Devleti Arasındaki Kara Sınırı Boyunca Yapılacak Mayın Temizleme Faaliyetleri ile İhale İşlemleri Hakkındaki Kanun tasarısının da gündeme gelmesi bekleniyor. 9 Ekim Perşembe günü Genel Kurul gündemine gelecek tasarının yanı sıra, Organize Sanayi Bölgeleri Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkındaki kanun tasarısı da görüşülecek.

(ANKA)