kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Hunzalar, Büyük İskender'in torunu olduklarını iddia ediyor. Kanıt olarak da beyaz tenleri ve sarı saçlarını örnek gösteriyor.

Büyük İskender'in Pakistanlı torunları

DIŞ HABERLER
03.10.2008
Büyük İskender'in torunları olduğunu ileri süren Pakistanlı Hunzalar, anavatanları Makedonya'ya 2 bin 300 yıl sonra yeniden ayak bastı..
Yugoslavya'nın dağılmasından sonra 1993'te bağımsızlığını ilan eden Makedonya, sadece Balkanlar'da değil Asya'da da yankı uyandırmıştı. Özellikle de Pakistan'ın kuzeyindeki Hunza halkı arasında. Makedonyalı Büyük İskender'in torunları olduklarını söyleyen Hunza halkının Prens ve Prensesi'nin iki ay önce anavatanları Makedonya'ya, 2 bin 300 yıl aradan sonra yaptıkları ziyarete gecikmeli de olsa geniş yer ayıran International Herald Tribune gazetesi, "12 Temmuz'da Üsküp Havaalanı'na inen Prens Gazanfar Ali Han ve Prenses Rani Atika'yi, Büyük İskender'in askerleri şeklinde giyinmiş şeref kıtasının karşıladığını" yazdı. Gazete, Yunanistan ile isim sorunu yüzünden Atina'nın NATO ve AB üyeliğine ambargo uyguladığı 2 milyon nüfuslu Makedonya'nın, Hunzaların ziyaretiyle büyük moral bulduğunu kaydetti.

"ANAVATANDAYIZ"
Pakistanlı Hunza kabilesinin Prens ve Prensesi'ni Makedonya Başbakanı Gruevski karşıladı. Üsküp'e inen Prens Ali Han, "Kendi ülkemize gelmemiz benim için büyük bir onur. Biz Büyük İskender'in varisleriyiz. Halkımız Makedonya'dan geliyor ve dünyanın birçok yerinde yaşıyor. Sizinle birlikte olmaktan mutluyuz" derken, Prenses Atika da, "Hayallerimiz gerçek oldu. Hunza ve Makedon halkı arasında ilişkilerin gelişeceğini ümit ediyorum" diye konuştu.

2 BİN 300 YILLIK
Pakistan, Çin ve Hindistan sınırında Himalaya, Karakurum, Hindukuş dağlarının birleştiği noktadaki bölgede yaşayan Hunzalar, Büyük İskender'in 2 bin 300 yıl önceki seferde orada kalan askerlerinin torunları olduklarını iddia ediyor. Kanıt olarak da beyaz tenlerini, farklı dil ve kültürlerini gösteriyorlar.
Haberin fotoğrafları