kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tartışmaktan korkmamalıyız

Giriş Saati : 01.10.2008 16:00
Güncelleme : 01.10.2008 20:29
Yeni Haber
TBMM Başkanı Köksal Toptan, iktidarı ve muhalefetiyle milletin sorunlarına çözüm bulmanın, ülkenin önünü açmanın, görevleri olduğunu belirterek, ''Tartışmaktan korkmamalıyız. Tartışmak Türkiye'yi geri götürmez. Farklılıklarımız, bizi, gerginlik ve kutuplaşma noktalarına götürmemelidir. Herkesin birbirini kabul etmesi, anlaması, birbirine destek olması sayesinde Türkiye, toplumsal uzlaşmayı da bulacaktır'' dedi.
Toptan, yeni yasama yılının açılışı dolayısıyla yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önünü açacak, vatandaşların daha mutlu, geleceğe daha güvenle bakabilecek bir ülkede yaşamalarını sağlayacak çalışmaları, hep birlikte gerçekleştirmeleri gerektiğini söyledi.

AB ile yürütülen müzakere sürecinin, Türkiye'nin çağdaş, demokratik ve evrensel ideallere ulaşması bakımından büyük önem taşıdığına olan inancını dile getiren Toptan, ''Ülkemizde yaşanan değişim ve dönüşümün merkezi olan Meclisimiz, tam üyelik yolunda üzerine düşen görevleri kararlılıkla yerine getirmiştir'' diye konuştu.

Toptan, TBMM'nin, geçen yasama döneminde AB uyum yasaları başta olmak üzere, bir çok konuda işbirliği ve uzlaşma örnekleri vererek, başarılı çalışmalar ortaya koyduğunu, AB ile müzakere yolunu açtığını ifade etti. Toptan, aynı işbirliği ve uzlaşmanın, içinde bulundukları dönemde de sağlanabileceği kanaatinde olduğunu dile getirdi.

Meclis Başkanı olarak, ülkenin ihtiyacı olan temel düzenlemelerin, uzlaşma ortamı içerisinde hayata geçirilebilmesi için gerekli zeminlerin oluşabilmesi amacıyla yoğun gayret gösterdiğini anlatan Toptan, ''Bu yüce çatı, sorunlara çare üretim merkezidir'' dedi.

"İktidarıyla ve muhalefetiyle milletimizin sorunlarına çözüm bulmak, ülkemizin önünü açmak, hepimizin temel görevidir'' diyen Toptan, tartışmaktan korkmamaları gerektiğini söyledi.

Toptan, tartışmanın, Türkiye'yi geri götürmeyeceğini vurgulayarak, ''Yeter ki tartışmalarımızı demokratik olgunluk ve karşılıklı saygı sınırları içerisinde kullandığımız üsluba özen göstererek yapalım. Herkesin, yarın birbirinin yüzüne bakamayacak söz ve davranışlardan özenle kaçınması gerektiğini unutmamak gerekir diye düşünmekteyim'' şeklinde konuştu.
Gelecekleri için oturup konuşmak ve ortak noktalarda buluşmak zorunda olduklarını belirten Toptan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Farklılıklarımız, bizi, gerginlik ve kutuplaşma noktalarına götürmemelidir. Demokrasi, farklılıklarımızı hukuk zemininde koruyan ve bu farklılıkların bir zayıflık değil, zenginlik kaynağı olmasını sağlayan tek rejimdir. Herkesin birbirini kabul etmesi, anlaması, birbirine destek olması sayesinde Türkiye, toplumsal uzlaşmayı da bulacaktır. Demokrasinin güzelliği de budur.

Demokrasimizi daha da kökleştirecek, Türkiye'yi aziz Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine taşıyacak çalışmaları uzlaşı içerisinde gerçekleştirmeliyiz. Bunu aydınlık yarınlarımız için başarmalıyız. Ben bunu başarabileceğimize yürekten inanıyorum.''

''GÜVEN VE İTİBARI ARTIRACAK''

TBMM Başkanı Toptan, gerektiğinde Parlamento içi ve dışı siyasi partiler ve sivil toplum örgütleriyle de çalışmalar yapmanın, ortak düşünce zeminleri aramanın ve bulmanın mümkün olacağını dile getirdi.
Yapılacak ortak çalışmaların, milletin, kendilerinden beklentilerini de önemli ölçüde karşılayacağını vurgulayan Toptan, bu ortak çalışmaların, hem TBMM'ye hem de siyaset kurumuna duyulan güveni ve itibarı artıracağını kaydetti.

Toptan, konuşmasını, ''Eminim ki gerçekleştireceğimiz çalışmalarla büyük Türk milletinin gönlünde eşsiz bir yer edineceğiz. Açılışı bayram gününe denk gelen yeni yasama yılında, çalışmalarımızın karşılıklı sevgi, saygı ve demokratik olgunluk içerisinde gerçekleşebilmesi hepimizin ortak arzusudur. Yeni yasama yılının ülkemize, milletimize, değerli milletvekili arkadaşlarıma ve TBMM'ye hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Sayın milletvekili arkadaşlarıma sağlık içinde başarılı çalışmalar temenni ediyor, yüce Meclisi en içten duygu ve saygılarımla selamlıyorum'' sözleriyle tamamladı.