kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Meclis'in gündemi yoğun

Giriş Saati : 01.10.2008 14:14
Güncelleme : 01.10.2008 20:07
Yeni Haber
TBMM, iki aylık yaz tatilinin ardından bugün yeni yasama yılına başlıyor. Meclis asıl çalışmasına önümüzdeki hafta başlayacak. Meclis'i yeni yasama yılında yoğun bir gündem bekliyor. 8 Ekim Çarşamba günü TSK'nın Sınır Ötesi Harekat ile ilgili izninin bir yıl daha uzatılmasını öngören tezkereyi görüşecek olan Meclis'in gündeminde, Ekim ayı boyunca, Cumhurbaşkanı Gül'ün veto ettiği Elektronik Haberleşme Kanunu, Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununda değişiklik öngören kanun tasarısı ve 1540 maddelik Türk Ticaret Kanunu Tasarısı da bulunuyor.


Yeni yasama yılında Meclis'i yoğun bir gündem bekliyor. 9 günlük bayram tatili nedeniyle çalışmalarına önümüzdeki hafta Salı günü başlayacak olan Meclis'in 7 Ekim'de ilk gündem maddesi Türkçe'deki Bozulma ile ilgili Meclis Araştırma komisyonu raporu ve Küresel Isınmanın Etkileri ve Su Kaynaklarının Yönetimi ile ilgili Meclis Araştırma Komisyonu raporu olacak. Saat 14.00-20.00 arası çalışması beklenen Meclis Genel Kurulu'nun 8 Ekim Çarşamba günü gündemini ise TSK'nın Sınır Ötesi Harekat ile ilgili izninin 1 yıl daha uzatılması ile ilgili tezkere oluşturacak. Aynı gün ayrıca 6 maddelik Dünya Su Forumu ile ilgili kanun teklifi ve Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına dair kanun tasarısı görüşülecek. Meclis Genel Kurulu'nda 9 Ekim Perşembe günü Suriye ile Kara Sınırı Boyunca Yapılacak Mayın Temizleme Faaliyetleri ile İhale İşlemleri Hakkında Kanun Tasarısı ile Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında kanun tasarısı ele alınacak.

AKP'nin Meclis'te grubu bulunan siyasi partilere getirdiği taslak öneriye göre Ekim ayında ayrıca Meclis'in gündeminde Cumhurbaşkanı Gül'ün veto ettiği Elektronik Haberleşme Kanunu ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi ile Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair kanun tasarısı, Tapu Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı ile 1540 maddelik Türk Ticaret Kanunu Tasarısı da bulunuyor.

(ANKA)