kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bayramda hava nasıl olacak? - HARİTALI

Giriş Saati : 30.09.2008 09:43
Güncelleme : 30.09.2008 15:36
Yeni Haber
Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde görülecek olan sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların; Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Doğu Akdeniz'in doğusunda kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı Marmara ile Akdeniz kıyılarında 1 ila 3 derece artacak, yurdun doğu kesimlerinde biraz azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar iç ve batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuvvetli olarak esecek.

BAYRAM HAVA RAPORU

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul genelinde etkili olan sağanak yağışların, Ramazan Bayramının ilk iki günü yerini açık havaya bırakacağını bildirdi.


Yıldırım, dün yapılan meteorolojik uyarı doğrultusunda Çatalca ve çevrelerinde etkili yağış kaydedildiğini belirterek, Çatalca'da metre kareye 184, Edirne'de 41, Kırklareli'nde de 28 kilogram yağış düştüğünü belirtti.

Yağışlı havanın hafta sonu İstanbul genelinde sürmesini beklediklerini ifade eden Yıldırım, ''Yağışlar Eyüp, Sarıyer, Gaziosmanpaşa, Şişli, Beykoz, Kağıthane ve Küçükçekmece gibi İstanbul'un özellikle kuzey ilçelerinde daha yoğun olacak'' dedi.

Yıldırım, dün İstanbul'da 25 derece olan sıcaklığın bugün 20 dereceye indiğini, yarın ve pazar günü en yüksek sıcaklığın 16, pazartesi günü de 17 derece olmasının beklendiğini söyledi.

İstanbul'da bugün batı ve güneybatıdan esen rüzgarın zamanla kuzeybatıdan kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceğini kaydeden Yıldırım, fırtınanın yarın da devam edeceğini, pazar günü ise etkisini kaybetmesini beklediklerini dile getirdi.

Mustafa Yıldırım, İstanbul'da arife günü de yağışların devam edeceğini, ancak bayramın ilk 2 günü yağış beklenmediğini kaydetti. Yıldırım, ''Bayramın ilk 2 günü İstanbul'da yağmur yok. 3. günü parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Hava sıcaklıkları birinci günden itibaren tekrar artmaya başlayacak. Salı günü 20, çarşamba 22, perşembe günü de 23 derece olacak.''

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...