kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sahillerde bayram bereketi

Giriş Saati : 30.09.2008 15:36
Yeni Haber
Muğla'nın Bodrum, Marmaris ve Fethiye ilçelerinde Ramazan Bayramı'nın ilk gününde sahillerde yoğunluk yaşandı.

Bayram tatili dolayısıyla Muğla'nın Bodrum, Fethiye ve Marmaris ilçelerinde yoğunluk yaşanıyor. Hava sıcaklığının 28 derece olarak ölçüldüğü Bodrum, Marmaris ve Fethiye'de tatil yapan vatandaşlar güneşli havayı fırsat bilerek denize girdi. Tatilcilerin bir bölümü de sahillerdeki kafeteryalarda vakit geçirdi.

* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Plajlardaki işletme sahipleri, sahillerin yoğun olmasını bayram tatilinin 9 gün olmasına bağladı. İşletme sahipleri, bayramın ikinci günüyle birlikte hareketliliğin daha da yoğun olmasını beklediklerini kaydettiler.

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz beldesinde ise hava sıcaklığı 30 derece olarak ölçüldü. Beldede tatil yapan yerli ve yabancı turistler, güneşli havanın ve denizin keyfini çıkarıyor. Turistlerin bazıları, tekne ile mavi yolculuğa çıkarak, bazıları da 1800 metre rakımlı Babadağ'dan yamaç paraşütü ile atlayarak tatilini değerlendiriyor.

Muğla Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri, tatil süresince bölgede hava sıcaklığının 25 derecenin altına düşmemesini beklediklerini bildirdi.

KUŞADASI LİMANI'NA 6 GEMİYLE 4 BİN 783 YOLCU GELDİ


Aydın'ın turistik ilçesi Kuşadası, bayramın ilk gününde, tatilini adada geçirmek için gelen turistlerin yanı sıra, limanına yanaşan gemilerden gelen günübirlik turistleri de ağırlıyor.

Dün 7 geminin yanaştığı Kuşadası Limanı, bugün de toplam 4 bin 783 yolcuyu adaya getiren Sprit Of The Seas, Serenty, O. Countess, Aqua Marine, Cristal, Aegean Pearl adlı 6 yolcu gemisini ağırladı.

Öte yandan, bin 84 Türk yolcunun, söz konusu gemilere rezervasyon yaptırarak bayram tatilini Yunan adalarında geçirecekleri öğrenildi. Kültür ve Turizm Bakanlığının aldığı karar üzerine Türkiye genelinde olduğu gibi Selçuk'taki Efes Müzesi'nin de öğlene kadar kapalı kalması, tur programlarında değişikliğe neden oldu.

Yolcuların büyük bölümü otobüslerle ören yerlerini ziyarete götürüldü. Efes Müzesi'nin kapalı olacağının daha önce duyurulması üzerine yolcuların Efes, Meryem Ana turlarından Müze ziyaretleri çıkarıldı. Müzenin kapalı olduğunu bilmeyen bazı gruplar ise geri dönmek zorunda kaldı.

Turistler, ören yerlerini ziyaretlerinin ardından Kuşadası Çarşısı'nı gezip alışveriş yaptı.

GÜNEŞLİ VE SICAK HAVAYI FIRSAT BİLEN TATİLCİLER DENİZE GİRDİ

Antalya'da sıcak ve güneşli havayı fırsat bilen tatilciler, denizin keyfini çıkardı. Bayram tatili için Antalya'yı tercih eden vatandaşlar, plajları doldurdu. Ankara, İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen ve 9 günlük bayram tatilini fırsat bilen tatilciler, Konyaaltı plajında hem güneşlendiler hem de denize girmenin keyfini yaşadılar.

Ramazan Bayramı tatili için ailesiyle birlikte Ankara'dan tatile geldiğini belirten Tevfik Soydan, yoğun bir çalışma sezonundan sonra bayram tatilinin kendilerini dinlendirdiğini söyledi. Soydan, ''Annem, babam, eşim ve çocuklarımla tatile geldiğim için bayramlaşmayı da kendi aramızda yaptık. Antalya'da sıcak bir tatil geçirmenin keyfini yaşıyoruz'' diye konuştu.

Öte yandan, Ramazan Bayramı'nın kutlandığını bildiklerini söyleyen Romanya uyruklu Julian Strenko, Antalya'da çok güzel bir tatil geçirdiğini söyledi. Sıcak ve güneşli havanın Antalya için büyük bir şans olduğun ifade eden Strenko, ''İyi bayramlar'' diyerek, Türk halkının bayramını kutladı. Rus turistler Anna Metrinko ve Elinza Karentana da Konyaaltı plajında güneşin ve denizin keyfini çıkardıklarını anlattı.

Çoğunluğunu Alman ve Rusların oluşturduğu çok sayıda yabancı turist de Konyaaltı plajında denize giriyor. Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri de hava sıcaklığının 28, deniz suyu sıcaklığının ise 29 derece olduğunu bildirdi. Nem oranının yüzde 50 olduğunu belirten yetkililer, hafta sonuna kadar hava sıcaklığının 30 derece civarında seyredeceğini kaydettiler.

(AA)