kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sofra'dan Ramazan'a özel tarifler

24.09.2008
Fındıklı ve kuru meyveli kek
Derin bir kapta yumurtaları çırpın. Tozşekeri ilave edip, çırpmaya devam edin. Süt, zeytinyağı ve sıvıyağı katıp tekrar çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Hurma ve kayısıyı zar şeklinde doğrayın. Kuru üzümü de kekin dibine çökmemesi için az unla karıştırın ve diğer meyve kurularıyla birlikte hamura katın. Rendelenmiş limon kabuğu ve fındığı ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın. Hamuru yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 50-60 dakika pişirin.

Malzemeler 8-10 Dilim

* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı tozşeker
* 1 su bardağı süt
* Yarım su bardağı zeytinyağı
* Yarım su bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı dövülmüş fındık
* 3 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 7-8 adet hurma
* 6-7 adet kuru kayısı
* 2 çorba kaşığı kuru üzüm
* 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

* * *
Pastırmalı tarhana çorbası
Tereyağını bir tencereye alın ve eritin. İnce kıyılmış sarmısağı ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurun. İçine un ve salçayı ekleyip, kavurmaya devam edin. Tarhana ve suyu ekleyin. Tüm malzemeyi tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Üzeri için soğanı zeytinyağında kavurun. İnce kıyılmış pastırmayı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Soğanlı, pastırmalı karışımı çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler 4 Kişilik
* 5 dilim pastırma
* 5 çorba kaşığı tarhana
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 diş sarmısak
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı salça
* 4 su bardağı su
* 1 adet ince kıyılmış soğan
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı

* * *
Ispanaklı ve patatesli bonbon börek
Ispanağı incecik kıyın ve bir tavaya alın. Patatesi rendeleyin, suyunu sıkın ve ıspanağı ekleyin. Peyniri ve zeytinyağını katın. Tüm malzemeyi 5 dakika kavurup, tuz ve karabiberini ayarlayın. Ilınması için bir kenara alın. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletin ve ortadan ikiye kesin. Elinizle biraz açtıktan sonra hamurun bir kenarına ıspanaklı harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. İki ucunu kıvırıp şeker şekli verin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine börekleri dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Malzemeler 20 Adet
* 250 gram ıspanak yaprağı
* 1 adet orta boy patates
* 1 kahve fincanı rendelenmiş beyaz peynir
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 10 adet milföy hamuru
* Tuz
* Karabiber
Üzerine:
* 1 adet yumurtanın sarısı
* Çörekotu
Haberin fotoğrafları