kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Feci kaza: Aynı aileden 3 ölü, 3 ağır yaralı

Giriş Saati : 25.09.2008 07:14
Güncelleme : 25.09.2008 23:18
Yeni Haber
Erzincan'da meydana gelen trafik kazasında aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetti. Trafiğe kapalı olan yolda işaret yetersizliği sebebiyle meydana geldiği iddia edilen kazada, aynı aileden 3 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi de ağır yaralandı.

Kaza dün saat 21.00 sıralarında, Erzincan-Erzurum E-80 karayolunun 77. kilometresi Altunkent beldesi mevkiinde meydana geldi.

Alınan bilgiye göre; Bartın'dan Iğdır istikametine gitmekte olan Ali Yılmaz (36) yönetimindeki 74 AP 706 plakalı özel otomobil, Altunkenk beldesi içerisinde yapımı devam eden, bu nedenle trafiğe kapalı olan bölünmüş yola saptı. Trafiğe kapalı bulunan yola ters şeritten giren Emin Erdem (28) yönetimindeki 24 AE 371 plakalı minibüs, karşı yönden gelen Ali Yılmaz'ın kullandığı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada hurda yığınına dönen otomobilde bulunan sürücü Ali Yılmaz (36), eşi Sakine Yılmaz (37) ve 5 yaşındaki çocukları Deniz Yılmaz, olay yerinde feci şekilde can verirken, 1 yaşındaki Muhammed Ali Yılmaz ağır yaralandı. Kazada minibüs sürücüsü Emin Erdem (28) ile aynı araçta bulunan Mustafa Turan (37) da ağır yaralandı. Yaralılar Tercan Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk muayenelerinin ardından Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındılar. Kazada hayatını kaybeden Yılmaz ailesinin 3 ferdinin cesetleri, otopsilerinin yapılması için Tercan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yol çalışmasının yapıldığı yerde yeterli trafik işaretlerinin bulunmadığı, kazanın bu nedenle meydana geldiği ileri sürüldü. Kazanın ardından Erzincan-Erzurum E-80 karayolunun, Altunket beldesi ile Mercan beldesi arasındaki 12 kilometrelik bölünmüş yol çalışmasını yürüten inşaat şirketinin kontrolörü Z.Ş. gözaltanı alandı.
Öte yandan, yol yapım çalışmasının haziran ayından itibaren devam ettiğini açıklayan yetkililer, kazanın işaretleme yetersizliğinden kaynaklandığını ileri sürerek, trafiğe kapatılan yolda herhangi bir çalışmanın yapılmadığını ve yol yapım çalışması için yeteri kadar işaretlemenin olmadığını ifade ettiler.

CİHAN