kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
11 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Konut faizlerinde düşüş beklenmiyor faiz % 1.57'ye indi

10.09.2008
Konut kredisi faiz oranları bu hafta yüzde 1.57'ye indi. Büyük oyuncular artan rekabette faizleri yüzde 1.52'ye çekerken, önümüzdeki dönemde faizlerde düşüş beklenmiyor..
Konut kredisi faizlerinde son dönemde yaşanan düşüş sürüyor. Temmuz ayında siyasi belirsizliğin ortadan kalkmasıyla düşüş tredindine giren konut kredi faiz oranları sektörde bir miktar da olsa kıpırdanma yarattı. Bankalar konut kredisi maliyetlerini indirirken, piyasada ortalama konut kredisi için uygulanan faiz oranı yüzde 1.57'ye indi. Uzmanlar, önümüzdeki dönemde konut kredilerinin bir miktar daha düşebileceğini belirtirken, yeni konutta yeni faiz oranlarının şimdiki seviyelerinden çok da aşağıda olamayacağını öngörüyor. Banka fonlama maliyetlerinin küresel ve bölgesel piyasa şartlarına bağlı olduğuna dikkat çeken analistler, uluslararası finans piyasalarında yaşanan likidite problemlerinin faizlerin yüzde 1 seviyelerine doğru hareketlenmesini engellediğini ifade ediyor.

'Bütcenize uygun evi alın'

Faizlerde düşüşü bekleyen ve ev sahibi olmayı isteyen tüketicilere doğru finansman modelini kullanmaları gerektiği uyarısında bulunan uzmanlar, ev satın alacak kişilerin bütçelerine uygun buldukları evi satın almalarını tavsiye ediyor. Zira konut kredi faizleri düştükçe ev fiyatlarının da arttığına işaret eden korut sektörü analistleri, tüketicilere konut alma taleplerini faizlerde düşüş beklentisi ile ertelememeleri yönünde.