kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
38 MİLYON KİŞİ İZLEDİ...Obama'nın, adaylığı kabul konuşması 38 milyondan fazla kişi tarafından izlendi. Bir televizyon izleme ölçüm şirketinin açıklamasına göre, Obama'nın konuşması, Pekin Olimpiyatları’nın açılış törenini seyredenlerden daha fazla kişi tarafından izlendi.

'Başkomutanınız olmaya hazırım'

Bilge ESER
Barack Obama, tarihi adaylığı kabul konuşmasında bugüne kadarki imajından farklı bir profil çizdi Ülkesini savunmaktan çekinmeyeceği mesajı verdi..
"Teşekkürler... Bu büyük ulusun bütün değerli vatandaşları... Derin bir minnettarlıkla Demokrat Parti'nin başkan adaylığını kabul ediyorum..." İşte aylardır heyecanla merak edilen, konuşma dün gece bu sözlerle başladı. Barack Obama, kısa ama etkili siyasi yaşamının en önemli anlarından birini dün Denver'daki stadyumu dolduran 80 bin taraftarıyla kutladı. Obama, kampanyasının başından beri kendisine yapılan "çok naif", "Dış politikayı bilmiyor, genelkurmay başkanı olamaz, vatansever değil" eleştirilerine meydan okudu. Sert mesajlar verdi. Kendisinden 2 saat önce sahneye çıkan 22 emekli generalin desteğini de arkasına alarak "Başkomutanınız olmaya hazırım. Asla bu ülkeyi savunmaktan çekinmeyeceğim" dedi.

"IRAK'LA TERÖR BİTMEZ"
"Ancak askerlerimi sadece gerçek nedenlerle savaşa göndereceğim" diyerek Irak Savaşı'na yüklendi. Cumhuriyetçi Parti'nin adayı John McCain'e "Irak'ı işgal ederek terörü bitiremezsin. Suriye, İran sorununu da Washington'da oturarak çözemezsin" dedi. Genellikle konuşmalarında duygusal, sakin ve ılımlı olan siyahi lider, yumruğunu havaya kaldırdı ve "Yeter" diye bağırdı. Ayağa fırlayan on binlerin çığlıkları arasında, "Önümüzdeki hafta George W. Bush sizden 3 yıl daha isteyecek. 4 Kasım'da ayağa kalkmalı ve şunu demeliyiz: 8 Yetti!" sözleri heyecanı katlamaya yetti.

22 GENERAL SAHNEDE
Obama'nın konuşmasından hemen önce sahneye 22 emekli general geldi. Generallerin konuşmasıyla Obama'nın ordu komutasında başarılı olamayacağına dair iddialar çürütülmeye çalışıldı. Generallar arasında bir dönem Türkiye'de görev yapmış olan Tümgeneral Scott Gration, "Şu anda ülkemiz için görev yapmış olan ve Barack Obama'yı bir sonraki genelkurmay başkanımız olarak görmek isteyen ordu üyeleriyle birlikte olmaktan onur duyuyorum" şeklinde konuştu.
Haberin fotoğrafları