kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
RAHŞAN GÜLŞAN

Hadi, Elvan'ın dişlerini sökelim!

Olimpiyatlar 1896 yılından beri yapılıyor. Ve Türkiye ilk kez bir sporcusunun aynı olimpiyatta iki madalya kazanmasına seviniyor. Bunu gerçekleştiren de birçoklarının 'Türk' bulmadığı Elvan Abeylegesse. Aslına bakarsanız Türkiye seviniyor demek biraz abartılı oldu. Türkiye'nin küçük bir azınlığı bu başarının ve olimpiyatlardaki güzeller güzeli başarısızlığımızın farkında. Ama farkındalığı az olanların ilginç bir farkındalığı var: Elvan'ın dişleri! Hani biraz dışarı doğru çıkık ya, işte o dişler... Bağcılar'da bir diş hastanesi hemen atlamış bu 'bulunmaz' reklam fırsatına. Hastanenin muhteşem başhekimi demiş ki "Kürsüde şampiyon kızımızın güzel görünmesi lazım. Vizyon insana özgüven de kazandırdığı için Elvanımızı estetik olarak daha iyi göstermemiz gerek..." (!!?)

YANİ İŞİN ASLI
Şimdi bu nezih basın açıklamasını, günlük hayatta anlaşılabilir bir kıvama getiriyorum: "Şimdi bu Elvan kızımız uzun uzun koşuyor bir şeyler yapıyor, gümüş madalya filan alıyor. Ama kürsüde çirkin görünüyor. Ne o dişler, Allah muhafaza kazma gibi. Bu ülke daha güzel dişli kızlarının podyuma çıkmasına layık. Hem dişleri güzel olunca öz güveni patlar. Elvanımızı estetik olarak güzel göstermemiz gerek, benim bir de estetikçi arkadaşım var acaba o da silikon taksa göğüsleri formanın içinde daha seksi durabilir mi?"

AYIP HEM DE ÇOK AYIP!
Amerika'nın köpek balığı Michael Pelps'i de öyle fizik olarak şahane bir adam değil! Ama hiçbir estetikçinin onun çenesine müdahale etmeyi, yani Pelps'in iradesi dışında böyle bir şeyi teklif edebilmeyi bile aklına getirebileceğini düşünebiliyor musunuz? Ayıp, çok ayıp! Bu resmen güzel-çirkin ırkçılığı. Hani beyimiz "Biz rüzgar tünelinde çeşitli testler yaptık. Elvan'ın dişlerini içeri çekersek bu onun rüzgar çarpışma katsayısını geliştirecek ve 1500 metredik zamanlarını saniyenin 10'da biri kadar geliştirecektir" filan demiyor. Elvan hanım podyumda çirkin görünüyor diyor. Bu da beni kahrediyor. Bunu sürmanşete taşıyıp içeride dörtte bir sayfa yayınlayan Akşam gazetesine de teessüflerimi iletiyorum! Umarım Elvan bu oyuna gelmez...