kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Aşkın acısı kaç gündür?

Bugünkü yazıma bir soru sorarak başlamak istiyorum. Sorum aynen şöyle: "Günümüzde aşkın ömrü üç yıl ise, aşkın acısı kaç gündür?" Biliyorum; şimdi birçoğunuz o 'acı neşteri!' yediğiniz günlerin sayısını alt alta yazıp toplamaya koyuldunuz. Peki, sonuç ne? Şimdilik sonuç monuç yok. Çünkü çektiğiniz acınızın kaç gün sürdüğünü hâlâ toplamakla meşgulsünüz. Hatta bununla da yetinmeyip size daha çok acı çektirenin adını da hatırlamaya çalışıyorsunuz... Şimdi hazır siz bu işle meşgulken, ben de bildiklerimi yazayım. "Ya Allah" deyip, sizlere aşk acısı çektirenlere şöyle okkalı bir beddua edeyim: "Kıçıma tekme atana/Beni yarı yolda bırakana/ Gördüğü ilk sünepenin peşinden gidip/Onu koynuna alana/Allah katmerli bir bela versin!"

YAŞ DÖNEMLERİ FARKI

Bana göre aşkın acı günleri 'yaş dönemleri!'ne göre farklılık gösterir. Mesela; 20'li yaşlardaki bir insanın aşk acısı en fazla '1 ay!' sürer. Çünkü o genç insanların mantığı şöyle işler: "Nehirler aktıkları için temiz kalır. Bu dönemki aşklar da hep baki kalır..." Bu dönemdeki aşkın diğer dönemdeki aşklardan bir de farkı var; o fark da şu: "20'li yaşlardaki aşklar hep iyi hatırlanır. Çünkü aşıklar masum olduğu için, aşk da masumdur!" 30'lu yaşlardaki bir insanın aşk açısı en az '1 yıl!' sürer. Şayet 30'lu yaşlardaki kadın bu dönemde yeni bir aşık bulmuşsa, paçayı kurtarmış demektir. Yok, o yaşlarda yeni bir aşık bulamamışsa, önündeki üç-beş seneyi onu terk edip giden erkeğe küfür ederek geçirir. 30'lu yaşlardaki bir erkeğin ise bir yıl sonrasında tuzu kurudur. Onlar gidenin arkasından bir yıl baktıktan sonra karşıdan geleni görmeye başlarlar.

ÖLENE KADAR ACI ÇEKER

40'lı yaşlardaki bir insanın aşk acısı cinsiyete göre farklılık gösterir. 40'lı yaşlardaki bir kadının aşk açısı '3 yıl!' sürer. O yaşlarda yeni bir erkek bulan hayatını yaşar. Erkek bulamayanlar da çocuklarıyla yaşar. 40'lı yaşlardaki bir erkeğin aşk açısı ise en fazla '1 yıl!' sürer. Sıkıldığı hayattan kurtulduğu için yeni hayatına bakar. 50 yaş ve üstündeki bir insanın aşk acısı da cinsiyete göre farklılık gösterir. 50 yaş ve üstündeki bir kadının aşk acısı 'ölene kadar!' sürer. O yaşta kadınlar sadece imana geldikleri için gidenin arkasından beddua ederler. 50 yaş ve üstündeki bir erkeğin ise evdeki kadına karşı aşkı kalmadığı için 'aşk acısı çekmez!' Onlar yaşlarına bakmadan "Seni anan benim için doğurmuş" şarkısını dillerine dolayıp, kızı yaşındaki kadınlara musallat olurlar.