kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Bodrum dönüşü

Bodrum'un pırıl pırıl güneşli havasından sonra, kara bulutlarla kaplı, rutubetli bir İstanbul'a geldim. Uçakta, Güneri Civaoğlu'yla yan yana oturduk. Yanık teni, üzerinde turuncu gömlek ve beyaz şortuyla, Bodrum'a uygun giyinmişti. Bende de, beyaz pantolon, pembe ceket vardı. Renklerimizle Bodrum'u yaşıyorduk ama, uçak iner inmez, İstanbul'un kurşuni ve sıcak havası gerçeği bize anlatmaya yetmişti.
Bodrum'da sorun çok, çözen yok... Meselâ yıllardır balık çiftliklerinin kaldırılacağını duyarız. En güzel koylara, baş köşeye kurulmuştur bu tesisler. Sözüm ona, "ruhsatları bitince yeniden izin verilmeyecek" derler ama, süreler uzadıkça uzar, göstermelik birkaç çiftlik kaldırılır, bilahare eski hal avdet eder.
Tayyip Erdoğan, "çevrecinin daniskasıyım" diyor. Tabii ki balık çiftliklerinin sorumlusu o değil; kendisinden önce verilmiş ruhsatlar. Oy hesabıyla mı bilinmez, kimse yıllardır el atamıyor. Zaten, o bölgede AK Parti'ye pek fazla destek yok. Hiç değilse, çevreye gösterdiği özenle, farklı bir kitlenin gönlünü kazanabilir Tayyip Erdoğan. Onun gibi şehircilikten anlayan, uzun süre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış birinin, Bodrum'u "proje" olarak ele alması, partisine de, kendisine de, itibar kazandıracaktır. Sahi, Türkbükü'nde bir adet çıkmış. 600-700 dolara satılan lazer ışıklarını, Ship a Hoy'a çöreklenen erkekler, yoldan geçen kızların üzerine, gözüne, burnuna tutuyor. Oysa, biraz uzunca süre ışık bir uzvun üzerinde kaldı mı, yakabiliyor. Türkbükü'nde öyle aşırılıklar var ama, kendi halinde tatil geçirmek isteyenler için sakin yerler de mevcut elbette.
Maalesef o sükûnet, Türkbükü dışındaki bazı koylarda da, gürültü kirliliğinin kurbanı olmaya başladı. Son gece, Türkbükü'nden Hebil koyuna taşınan Mey restorana gittim. Aynı koyda yeni bir de otel açıldı: Telassu. Bitişiğinde Atlasjet'in sahibi olduğu Voyager Otel var. Sabahtan akşama, çirkin bir müzik çalıyorlar. Hebil sakinleri şikâyetçi fakat, bir şey yapılamıyor.
Kimi de, otel yapmak için gözünü orman arazisine dikmiş. MNG haricinde 3 yeni otel Güvencinlik'teki çam ağaçlarının bulunduğu arazi için inşaat ruhsatı almış. Hani, ormanlar muhafaza edilecekti? Bodrum, Eda Taşpınar, İvana Sert veya Süreyya Yalçın gibi "Türkbükü ikonalarından" ibaret değil. Sükûnet arayanların da gittiği bir ilçe. Bu bakımdan, hükûmetin daha yoğun ilgisine ihtiyaç var.