kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ANTER DE ÖLDÜRÜLDÜ Kürt aydını Musa Anter de Güneydoğu’daki birçok cinayet gibi faili meçhul şekilde öldürüldü.

"Turgut Özal, Öcalan'a altın kalem gönderdi"

Abdülkadir Aygan, "Kürt sorununu silahsız halletmeyi düşünen Özal'ın, Öcalan'a altın kalem gönderdiğini duyduk" diyor..
* Özal'ın, Öcalan'a kalem gönderdiğini söylüyorsunuz? Bunu nereden biliyorsunuz? Evet, Turgut Özal meseleyi silahsız halletmeyi düşünüyordu. Apo'ya bir altın kalem gönderdiğini duyduk o zaman. Yani "Silahla değil kalemle çözelim" mesajı veriyor.

* Kim götürmüş bu kalemi? Bunu söyleyen kişi devletle irtibatı olan biri. Aynı zamanda PKK'yla da ilişkileri olan biri. Siyasetçi mi asker mi, bunları Öcalan'ın açıklaması lazım.

* 90-99 arasında kimler için infaz emri verildi? Hatırladığım infazlar şunlar: Musa Anter, Vedat Aydın, Necati Aydın, Ramazan Keskin, Mehmet Ay, Abdulkadir Çelikbilek, Melle İzzettin ve şoförü Şahabettin Latifeci, Murat Aslan, İhsan Haran, nakliyatçılık yapan bir şahıs, Zoğurluların iki oğlu, Servet Aslan ve Mersinli Fatma adındaki bir kız öğrenci, İdris Yıldırım, Körtik köyünden Hasan, Silvanlı Ramazan Yazıcı, Mehmet Saim Dönen ve amcası, Edip Aksoy, Orhan Cingöz, Ahmet Ceylan, Sıdık Etyemez. Jİ- TEM'de infazlarda tabanca, uzun namlulu silahlar, el bombaları, susturucular, çelik boğma telleri, içerisine MP-5 suikast silahı monte edilmiş bond çantası, balistik muayenesi mümkün olmayan özel mermiler, siyanür zehri, C-4 plastik patlayıcılar... JİTEM'ci subaylar devletin tepesindekilerin gaflet, dalalet ve hıyanet içinde olduklarını söylüyorlardı.