kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erdoğan: Asıl çevreci benim

Enis YILDIRIM-Mustafa BAYRAK SABAH
Rize'de Hidroelektrik Santrali yapımına karşı çıkan çevrecilere yüklenen Başbakan Erdoğan, "Asıl çevreci benim. Çevrecinin daniskasıyım" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, memleketi Rize'de Hidroelektrik Santralleri'nin yapımına karşı çıkan çevrecilere yüklendi. Çevreciler için "Sadece boş vakitlerini değerlendirmek için yaptıkları iş budur" diyen Erdoğan, "Ben çevrecinin daniskasıyım. Ta belediye başkanlığından beri çevrecilik konusunda neler yaptığımı özellikle İstanbul'da yaşayanlar çok iyi bilir" dedi. Babaocağı Güneysu'da cuma namazı kılan Erdoğan, namaz çıkışı hemşehrilerine seslendi. "Artık mafyalar çeteler iktidar belirlemiyor, millet belirliyor. Birileri çetelerin avukatlığına soyunabilir. Aslolan milletin ne dediği. Demokrasiye inanıyorsak o zaman milletin dediğine saygı duyacağız" diyen Erdoğan, muhalefeti de "Bekâra karı boşamak kolaydır" diye eleştirdi.

SU AKAR TÜRK BAKAR
Erdoğan 5 yıl elektriğe zam yapmadıklarını ancak daha fazla dayanılamayacağını belirtip elektrip zamlarının gerekçesini açıklarken çevrecilere yüklendi: "Dedik ki, HES'leri, termik santralleri artıralım, elektriği ucuza mal edip halka ucuza satalım. Su akar Türk bakar sözümüz var. Bizim hep sularımız akmış gitmiş, biz bakmışız. Şimdi Türkiye genelinde HES'lerden küçük olanlara yönelik bir çalışma var. Dereler üzerinde ufak çaplı enerji santrallerini kurma kararını aldık. Bazı eleştiriler yapıldı. Dünyanın değişik yerlerinde böyle çevreciler var. 'Ne yaparsınız?' dersin. Ele avuca gelecek hiçbir işleri yoktur. Sadece boş vakitlerini değerlendirmek için yaptıkları iş budur. Ben çevrecinin daniskasıyım. Asıl çevreci benim. Özellikle İstanbul'da yaşayanlar çok iyi bilir. Bu adamlar yapılanı görmüyor."