kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MALLARINA TEDBİR KONULDU... Kayıp Trilyon Davası' nedeniyle Ankara 7'nci İcra Müdürlüğü Erbakan'ın, yazlığının yanı sıra arsaları ve İstanbul-Fatih'teki evlerine tedbir koymuştu.

Gül, Hoca'nın cezasını affetti

ANKARA
'Kayıp Trilyon Davası'nda aldığı 11 ay 2 günlük hapis cezasını yazlık evinde çeken Erbakan 8 ay 9 gün önce özgürlüğüne kavuşmuş oldu..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kapatılan Refah Partisi'nin "Kayıp Trilyon Davası"nda 11 ay 2 gün hapis cezasına çarptırılan eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ı sağlık sorunlarını göz önünde bulundurarak affetti. Cezasını Altınoluk'ta bulunan yazlığında çeken 82 yaşındaki Erbakan, bundan sonra cuma namazlarını camide kılabilecek, isterse yazlığının önünden denize girebilecek. 28 Şubat sürecinden sonra kapatılan Refah Partisi'nin Hazine'den aldığı 1 milyon 236 bin YTL yardımın harcanmasıyla ilgili hukuki sorunlar ortaya çıkmış, yargılama sonucunda Erbakan 2 yıl 4 ay hapis cezasına ve parayı geri ödemeye mahkûm edilmişti. Bir yılın üzerinde ceza aldığı için 'ömür boyu' siyasetten yasaklı hale gelen Erbakan'ın sağlık sorunları nedeniyle 4 kez ertelenen cezası 2005 yılında çıkan yasayla evde hapse çevrildi. Erbakan, 2 yıl 4 aylık hapis cezasının infazı olan 11 ay 2 günlük cezayı, 25 Mayıs 2008 tarihinden itibaren Altınoluk'taki yazlığında geçirmeye başladı. Erbakan cezasının 2 ay 23 gününü çekmişti.

4 GÜNDE ONAYLADI
Erbakan'ın avukatları geçen mayıs ayında af için Adalet Bakanlığı'na başvurdu. Numune Hastanesi ve Adli Tıp'tan alınan raporlar Çankaya'ya gönderildi. Gül, 15 Ağustos'ta gelen dosyayı, 4 gün sonra onayladı ve Erbakan'ı, anayasadaki "Sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebebi ile belirli kişilerin cezalarını hafifletmek veya kaldırmak" yetkisine dayanarak affetti. Erbakan 8 ay 9 gün daha evde kapalı kalacaktı. Erbakan'ın avukatlarından Yaşar Gürkan Erbakan'ın yaşlılığı nedeniyle evden çok fazla çıkmadığını belirterek, "Artık en azından cuma namazını cemaatle birlikte kılabilecek" dedi.