kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Trafik bu kez felç olmadı

* Türkiye'nin ev sahipliğinde ilk defa gerçekleştirilen Afrika Birliği Zirvesi'ne yaklaşık 300 kişilik heyet katıldı. 200 basın mensubu ise akreditasyon yaptırdı.

* Zirvede heyet başkanlarının eşleri için de özel bir program yapıldı. Topkapı, Kapalıçarşı ile Boğaz'da Zeynep Babacan ve Hayrünnisa Gül eşler için yemek verdi.

* Cumhurbaşkanı Gül zirveye katılan heyetlere Feriye Restaurant'ta bir akşam yemeği verdi. Yemeğin sürprizini ise Okay Temiz yönetimindeki Afrika müziğinin ezgilerini taşıyan şov oluşturdu.

* İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın geçtiğimiz hafta İstanbul'a yaptığı 2 günlük ziyaret sırasında felç olan trafik sorunu ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün müdahalesiyle önlendi. Gül, 50 ülkenin temsilcilerinin geldiği heyet için trafiğin kapatılmasına izin vermedi konuklar deniz yoluyla taşındı.

* Zirve için İstanul'a gelmek isteyen Mali'nin Kahire Büyükelçisi Dikati Musa ile yardımcısı yanlış uçağa binerek Almanya'ya gitti. Köln'e giden büyükelçi Musa ve yardımcısı daha sonra THY'nin tarifeli uçağıyla İstanbul'a geldi.