kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mavi Jeans bol paçaları Akdeniz ruhu ile yeniden yorumladı ve yedi ayrı model üretti.

70 'lerin bol paçası geri döndü

EYLEM BİLGİÇ GÜNAYDIN
70'li yılların simgelerinden biri olan İspanyol paça jeanler geridöndü! Hemen her markanın koleksiyonunda yer verdiği bol paça bu jeanleri, istediğiniz ayakkabı ve üstle kombinleyebilirsiniz..
İLİŞKİLİ HABERLER
70 'lerin bol paçası geri döndü
Bundan 30 yıl önce herkesi ekran başına toplayan 'Charlie'nin Melekleri'nin kahramanları Kelly, Sabrina ve Jill'in kıyafetlerini hatırlıyor musunuz? Ya da 70'li yıllara damgasını vuran çiçek çocukları? Evet, her ikisinin de ortak noktaları İspanyol paça pantolonlardı. Bugün 30'lu yaşlarını sürenler, anne-babalarının gençlik fotoğraflarına baktığında İspanyol paçaların başrolde olduğunu görür. Belki de burun kıvırdığımız, demode bulduğumuz geniş paça pantolonlar artık fotoğraflardan çıktı ve bugün yeniden moda oldu!

KALIN KEMERLER
Bugünün İspanyol paça jeanleri, genelde düşük belli olarak karşımıza çıkıyor. Üstlerine giyilen parçalar ise kalın kemerlerle tamamlanıyor. Bu model jean'in en iyi yanlarından biri de hemen her ayakkabı modeliyle rahatlıkla kombinlenebilmesi. Yani spor bir görünüme sahip olmak istiyorsanız, bol paçalı pantolonunuzu spor ya da düz tabanlı bir ayakkabıyla kullanabilirsiniz. Ama 'Yok, ben feminen bir görünüm' istiyorum diyorsanız, stilettolarınızı rahatlıkla ayağınıza geçirebilirsiniz.

BUNUN DA SKINNY'Sİ VAR!
Yalnız bizden size bir ipucu: Eğer tercihiniz spor ya da düz tabanlı bir ayakkabıdan yanaysa, pantolonunuzun paçasının yerle temas etmesine dikkat edin. Çünkü moda böyle olması gerektiğini söylüyor! Bir de söylemeden geçmeyelim, Victoria Beckham'ın da vazgeçemediği bol paça skinny jeanler de yeni sezonun en gözde modelleri arasında olacak. Tabii, moda İspanyol paça jeanleri gösterdiği için ünlü jean markaları da yeni sezon koleksiyonlarında bu modele bolca yer verdi. Düşük bellisinden yüksek bellisine, açık mavisinden siyahına; markalar tüketiciye birçok seçenek sunuyor.Örneğin GAP'in, 'Bell Jean' adlı modeli, farklı yıkama seçenekleri ile bu sezonun en hit İspanyol paça jean modellerinden biri olacağa benziyor. Düşük belli bu model, bacak ve kalça kısmını sarıyor ve paça kısmına doğru genişliyor. Yine GAP'in 'Low Rise Straight Fit'i ise İspanyol paça seven erkekler düşünülerek üretilmiş. Düşük belli, düz paça ve bacağa tam oturan kesime sahip olan bu model jean, modern bir görünüm sağlamak isteyen erkekler için bire bir. Mavi Jeans de bol paça jeanleri, Akdenizli ruhuyla yeniden yorumlamış. 'Beth', 'Libby', 'Cora', 'Dawn', 'Dorris', 'Kemi' ve 'Sally' başta olmak üzere, düşük veya yüksek belli, kalçadan ya da dizden bollaşan, açık veya koyu yıkamalı yedi farklı modeli olan bol paça jeanler, kafasına göre yaşayan özgür ruhlar için alternatifler sunuyor.

DAHA DA GENİŞİ İÇİN
Wrangler'ın 2008 Sonbahar-Kış Koleksiyonu'nda yer alan 'Joni' modeli, İspanyol paça modasının bir yansıması olarak karşımıza çıkıyor. Yine koleksiyonda yer alan 'Farrah' modeli ise çok daha geniş paçalarıyla yeni akımı dibine kadar yaşamak isteyenlerin zevkine hitap ediyor. İspanyol paça akımına koleksiyonunda yer veren markalardan biri de Lee. Üste oturan, paçada bollaşan jeanleriyle dikkat çeken Lee, modayı takip edenler için bir başka seçenek...
Haberin fotoğrafları