kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Altur dikkat!..

BU kent trafiğini felç eden iki kurumla ne belediye ilgili, ne de vilayet..
Servis arabaları ve galeriler..
Mutlak çözüm bulunması gereken iki sorun bu, ama kimsenin umurunda değil.. Galericilerin ve servisçilerin gücü, devleti de, yerel yönetimi de sindirmiş.. Görmezden geliyorlar..
Servisler, günün en sıkışık saatlerinde, en önemli arterlere park edip, zaten yetersiz yolların bir şeridini en yoğun trafikte iptal ediyorlar.
Yetmiyor.. Bunların şöförleri kent trafiğini alt üst eden uyanıklıklar içinde arabalarını bildikleri gibi sürüyorlar..
Bu başı boşluğu en çok yapanlar da Altur şöförleri nedense.. Servis saatlerinde ne zaman yola çıksam, bir Altur şoförünün Teksas'ta at sürer gibi, hiçbir kural tanımadan minibüs, otobüs kullandığını görüyorum.
İşte örnek..
34 YVA 69!.. Akşam, sanayi alt geçidinden, Maslak yolunun öte yanına geçiyoruz. Bir göbeği dolaşıp, ana caddeye çıkacağız. Ana cadde, bir şeridini park eden servis arabalarına kaptırdığı için o saatte felç.. Bu yüzden caddeye çıkış santim santim.. Göbeği dolaşmamız 10 dakika sürdü nerdeyse ve bu uyanık Alturcu, göbeğe ters yönden girdi inanır mısınız?..
Yani pes.. İneceksin arabadan, eşek sudan gelene kadar döveceksin "Biz eşek miyiz" diye..
Adam bu kadar pervasız.. Felç trafiği iyice kilitleyip, sağındaki arabaları sıkıştırdı, zorla aralarına girdi, en sağa geçti bu defa.. İleri gitme şeridi.. Boş.. Solda iki şerit caddeye çıkacak, dolu, millet bekliyor.. Sağ şeritten en başa gitti. Orada yol bölünmüş. Ortası bordürlü, sola dönüş yok.. Ne demek?.. Altur'a yasak mı olur.. Ordan da vurdu mu solundaki arabaların üzerine..
Abdürahim Albayrak dostum.. Bu uyanığı çok iyi yetiştirmişsin, kutlarım..
Çocuğa bir de ödül vermeyi ihmal etme.. Bak köşeme de geçti!..
Ayıptır yahu!..
İnsanda utanma olur.
Bu kentte zaten trafiğin içine eden servislerin, en azından kurallara en saygılı olmaları gerekmez mi?..