kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tuzla Tersanesi'nde kaza: 4 işçi öldü

Yeni Haber
Tuzla Tersaneler Bölgesi'ndeki bir tersanede meydana gelen iş kazasında, 4 işçinin öldüğü, 12 işçinin de yaralandığı belirtildi.

Gisan Tersanesi'nde yer alan bir gemideki filikanın halatının kopması sonucu içindeki işçiler filikayla birlikte denize düştü. Bu işçilerden 4'ünün hayatını kaybettiği, 12'sinin de yaralandığı belirtildi.

KAZADAN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ

KRONOLOJİ

SABAH, 105 işçiye mezar olan Tuzla tersanelerinde köle-işçilerin yaşadığı sosyal dramı gözler önüne seriyor..

ŞUBAT

Tuzla tersanelerinde Şubat ayında ise elektrik akımına kapılan Mikail Kavak, Selahattin Aslan Tersanesi'nde montajcı olarak çalışan Hasan Köse ve GEMTİŞ Tersanesi'nde de Osman Göç zehirlenme sonucu yaşamını yitirdi.

MART

Sedef Tersanesi'nde çalışan Ali İhsan Çam (31) yüksekten düşerek beyin kanaması geçirdi. Tuzla ölümlerinin sayısı son 8 ayda 20'ye, son iki yılda 85'e çıktı.

MAYIS

Tuzla Tersaneleri'nde kazalar nedeniyle Mayıs ayında 10 günde 3 işçi yaşamını yitirdi.

HAZİRAN

Tuzla tersaneleri Haziran ayında da can almaya devam etti. Haziran ayı boyunca teranede 2 işçi hayatını kayberderken 1 işçi yaralandı.

AĞUSTOS


Tuzla'daki GEMSAN Tersanesi'nde kompresör tamircisi olan ve patlama sonucu fırlayan metal parçasının başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan İbrahim Çelik (35), hayatını kaybetti.

Bugün ise Tuzla Tersaneler Bölgesi'ndeki bir tersanede meydana gelen iş kazasında, 4 işçinin öldüğü, 12 işçinin de yaralandığı belirtildi.

Kazalar sonucu tersanelerde ölen işçi sayısının 105'e yükseldiği kaydedildi.


* TUZLA'DAN MEKTUP VAR -UMUR TALU

* TERSANE İTTİFAKI -UMUR TALU