kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dursun Karataş Brüksel'de öldü

Mesut HASTÜRK / BERLİN
Yeni Haber
Bir süredir Belçika'da kanser tedavisi gören yasadışı DHKP-C örgüt lideri ve terör suçuyla aranan Dursun Karataş öldü.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir süredir kanser tedavisi gören Karataş hakkında daha önce de ölüm haberleri çıkmıştı. Bugüne kadar hakkında çıkan ölüm haberleri yalanlanan Dursun Karataş dün Belçika'da yaşamını yitirdi.

Türkiye'nin en tanınmış siyasi örgüt liderlerinden olan yasadışı DHKP-C örgütü lideri Dursun Karataş 1953 yılında Elazığ'da doğmuştu. Gençlik yıllarında Devrimci Yol hareketi ve Dev-Genç örgütü içinde yer alan Karataş 1978 yılında Devrimci Yol'dan ayrılarak İstanbul Teknik Üniversitesi Derneği'nde Devrimci Sol fraksiyonunu kurdu. Örgüt kurulduktan sonra o dönemde eski başbakan Nihat Erim ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Gün Sazak'ı öldürdü.

Karataş, 12 Eylül harekatından sonra 30 Eylül 1980 tarihinde yakalandı ve 9 yıl cezaevinde kaldı. Karataş, 25 Ekim 1989'da Bayrampaşa Cezaevi'nden firar etti. Yurt dışına kaçan Dursun Kartaş 9 Eylül 1994'de Fransa'da yakalandı, bu ülkede 4 ay cezaevinde kaldı. Daha sonra Almanya, İngiltere ve Bekçika gibi ülkelerde izine rastlanan Karataş'ın uzun süredir Belçika'da olduğu iddia ediliyordu. Belkçika'nın başkenti Brüksel'de bir klinikte kanser tedavisi gören Dursun Karataş dün yaşamını yitirdi.