kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erzincan'da hain tuzak: 9 asker şehit

Yeni Haber
Erzincan'ın Kemah ilçesinde askeri araç geçerken uzaktan kumandalı mayın patlatıldı. Olayda ilk belirlemelere göre 9 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...


Sabah saatlerinde Kemah ilçesine bağlı Ulupınar köyü civarında operasyona çıkan jandarma timi, araçla bölgeden geçerken teröristler tarafından yola döşenen uzaktan kumandalı mayın patlatıldı. Patlama sonucu askeri araçta bulunan 9 asker şehit olurken, 2 asker yaralandı. Yaralı askerler olay yerine gelen helikopter ve ambulanslarla Erzincan Asker Hastanesi ile Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı askerleri ziyaret için Erzincan Devlet Hastanesi'ne gelen Vali Ali Güngör, yetkililerden bilgi aldı.



Hastane ziyaret sonrası basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunan Vali Ali Güngör, operasyona çıkan askeri araca mayınlı pusu kurulduğunu belirtti. Jandarma timine ait araç yoldan geçerken uzaktan kumandalı mayının patlatıldığını ifade eden Vali Güngör, yaralanan askerlerin tedavi altına alındıklarını bildirdi. Bu arada, mayınlı saldırı sonrası bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bölgeye çok sayıda özel harekat timi yönlendirildi.

ŞEHİT OLAN ASKERLERİN CENAZELERİNİN GÖNDERİLECEĞİ YERLER BELİRLENDİ

Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında askeri aracın geçişi sırasında, teröristlerin önceden yola döşediği mayının patlatılması sonucu şehit olan askerlerin cenazelerinin gönderileceği yerler belirlendi.

Kemah ilçesi kırsalında uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olan askerlerin kimlikleri ve memleketleri şöyle:

''Piyade Kurmay Yarbay Miktad Şamdancı (Ankara), jandarma uzman çavuşlar Selim Kabataş (Doğanşehir-Malatya) ve Gökhan Kuvat (Elazığ), erler Barış Demir (İzmir), Adem Bilaloğlu (İzmir), A. Aydın Ener (Osmaniye), Murat Atsen (Samsun), Abdurrahman Polat (Hatay), Önder Muratoğlu (Yozgat).''

Bu arada, saldırıda yaralanan Jandarma Yüzbaşı Yılmaz Tangül ile Jandarma Er Ali Uzun için Ankara'dan ambulans uçakla gelen sağlık heyeti Erzincan'a ulaştı.

Devlet hastanesinde yaralıları kontrol eden sağlık heyetinin yaralı askerlerin Ankara'ya götürülüp götürülmeyeceğine karar vereceği öğrenildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ EYLEMLERİNİ ARTIRDI

Bu arada Ağustos ayı başında terör örgütünün eylemlerinde bir artış gözlendi. Genel Kurmay Başkanlığı verilerine göre, 01-10 Ağustos tarihleri arasında terör örgütü PKK ile ilgili olarak 24 olay yaşanırken, birçok eylem hazırlık aşamasında yakalandı. 11 günde yaşanan olaylarda ise 1 güvenlik görevlisi ve 5 geçici köy konucusu şehit olurken, 10 terörist yakalandı, 8 terörist ise çatışmada etkisiz hale getirildi. Genelkurmay Başkanlığı sitesinde yer alan bilgilere göre 11 günde şu olaylar yaşandı:

-10 Ağustos 2008- 17:50 Arıcak/Elazığ: Elazığ ili Arıcak ilçesi Bükardi köyü bölgesinde, bir grup terör örgütü mensubu tarafından güvenlik güçlerine yönelik taciz ateşi açılmış, anında karşılık verilmesi üzerine teröristler kaçmıştır. Açılan ilk ateş sonucu, bir güvenlik görevlisi şehit olmuştur.

-08 Ağustos 2008-21:00 Beytüşşebap /Şırnak: Terör örgütünden kaçan bir terörist, Şırnak ili Beytüşşebap ilçesinde silahıyla birlikte güvenlik güçlerine teslim olmuştur.

-08 Ağustos 2008-07:15 Refahiye / Erzincan: Erzincan ili Refahiye ilçesinde, TKP/ML terör örgütü mensubu bir terörist, güvenlik güçlerince yakalanmıştır.

-07 Ağustos 2008- 04:30 Eruh/ Siirt: Siirt ili Eruh ilçesi dağlık arazi kesiminde, terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış bir adet anti persenel mayın bulunmuştur.

-06 Ağustos 2008- 07:30 Palu/ Elazığ: Elazığ ili Palu ilçesi dağlık arazi kesiminde, terör örgütü mensuplarınca birbirlerine irtibatlandırılarak tuzaklanmış, toplam 150 gr C-4 ve 30 kg amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış 2 adet patlayıcı madde bulunmuştur. Bulunan patlayıcı madde imha edilmiştir.

-07 Ağustos 2008-18:15 Pervari / Siirt: Siirt ili Pervari ilçesi dağlık arazi kesiminde, terör örgütü mensupları tarafından, birbirlerine irtibatlandırılarak tuzaklanmış ve 8 kg patlayıcı kullanılarak hazırlanmış 6 adet patlayıcı madde bulunmuştur.

-07 Ağustos 2008-17:05 Silopi / Şırnak Terör örgütünden kaçarak kendi isteğiyle teslim olmak isteyen 6 terörist, Şırnak ili Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olmuştur.

-07 Ağustos 2008-05:50 Şemdinli / Hakkari: Derecik - Şemdinli karayolunda, terör örgütü mensupları tarafından asfalt yolun kenarına yerleştirilen 2 adet patlayıcı maddenin patlaması sonucu herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir.

-06 Ağustos 2008-19:00 Erzin / Hatay: Hatay ili Erzin ilçesi dağlık arazi kesiminde, terör örgütü mensuplarınca kullanılan bir sığınak içerisinde; 1 adet cep telefonu, 1 adet el dürbünü ve muhtelif gıda maddesi ele geçirilmiştir.

-06 Ağustos 2008-18:50 Başkale / Van: Van ili Başkale ilçesi dağlık arazi kesiminde, 596 numaralı olayda belirtilen 1 adet anti persenel mayına ilave olarak aynı bölgede 3 adet anti personel mayın daha bulunarak imha edilmiştir.

-06 Ağustos 2008-20:00 Güroymak / Bitlis: Elazığ - Tatvan seferini yapmakta olan ticari yük treninin, Tahtalı Köyü bölgesinde, terör örgütü mensuplarınca raylara konulan patlayıcı maddenin infilak etmesi sonucu, bir vagonu raydan çıkmıştır. Olayda ölen ya da yaralanan olmamıştır.

-06 Ağustos 2008-16:10 Hasankeyf / Batman: Batman ili Hasankeyf ilçesi dağlık arazi kesiminde, terör örgütü mensuplarına ait bir adet el dürbünü ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

-06 Ağustos 2008-08:00 Merkez / Muş: Muş ili Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde, terör örgütü mensupları tarafından yol kenarına tuzaklanmış, 10 kg patlayıcı kullanılarak hazırlanmış patlayıcı madde bulunmuştur.

-05 Ağustos 2008-11:30 Hani / Diyarbakır: Diyarbakır ili Hani ilçesi dağlık arazi kesiminde, terör örgütü mensupları tarafından gizlenmiş bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve bu silaha ait 36 adet mermi ile bir adet av tüfeği ele geçirilmiştir.

-04 Ağustos 2008-20:50 Başkale / Van: Van ili Başkale ilçesi dağlık arazi kesiminde, terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış 1 adet anti personel mayın bulunmuştur.

-04 Ağustos 2008-19:30 Yedisu / Bingöl: Yedisu - Erzincan kara yolunda, sivil bir minibüsü durduran terör örgütü mensupları, araçta bulunan vatandaşın 380 YTL. parasını gasp ederek kaçmıştır.

-04 Ağustos 2008-18:00 Güçlükonak / Şırnak: Şırnak ili Güçlükonak ilçesi dağlık arazi kesiminde, terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan mayının patlaması sonucu bir vatandaş yaralanmıştır.

-04 Ağustos 2008-08:25 Çukurca/ Hakkari: Hakkari - Çukurca kara yolunun Şine Köprüsü bölgesinde, terör örgütü mensuplarınca stabilize yol üzerine tuzaklanmış 15 kg patlayıcı madde bulunmuştur. Bulunan patlayıcı madde imha edilmiştir.

-04 Ağustos 2008- 05:30 Dargeçit / Mardin: Mardin ili Dargeçit ilçesi dağlık arazi kesiminde, terör örgütü mensupları tarafından kullanılan bir sığınakta 565 adet muhtelif mermi ve yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir.

-02 Ağustos 2008-11:30 Karlıova / Bingöl: Bingöl ili Karlıova ilçesi dağlık arazi kesiminde, terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış, 15 kg amonyum nitrat ve mazot (AMFO) kullanılarak hazırlanmış patlayıcı madde bulunmuştur. Bulunan patlayıcı madde imha edilmiştir.

-02 Ağustos 2008-06:30 Beytüşşebap / Şırnak: Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi dağlık arazi kesiminde, 588 numaralı olayda belirtilen çatışma esnasında, 8 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

-02 Ağustos 2008-Yüksekova / Hakkari: Hakkâri ili Yüksekova ilçesinde, terör örgütü mensubu bir terörist güvenlik güçlerince yakalanmıştır.

-01 Ağustos 2008-21:05 Beytüşşebap / Şırnak: Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi dağlık arazi kesiminde bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşılması üzerine çıkan çatışmada, teröristler tarafından açılan ilk ateş sonucu 5 Geçici Köy Korucusu (GKK) şehit olmuş, 5 Geçici Köy Korucusu (GKK) yaralanmıştır.

-01 Ağustos 2008-20:20 Seferihisar / İzmir: İzmir ili Seferihisar ilçesinde, terör örgütü mensubu bir terörist, güvenlik güçlerince yakalanmıştır.

(AJANSLAR)