kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

NATO'dan Rusya'ya sert tepki

Yeni Haber
NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, Rusya'yı "aşırı güç kullanmakla ve Gürcistan'ın toprak bütünlüğünü çiğnemekle" suçladı.

NATO Sözcüsü Carmen Romero, Genel Sekreter Scheffer adına yaptığı açıklamada, "Rusya'nın aşırı güç kullanması ve Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne saygı duyulmaması nedeniyle çok endişeli." dedi. Diplomatik kaynaklar, Gürcistan Dışişleri Bakanı'nın Brüksel'de yarın NATO elçileri ile görüşebileceğini ileri sürdü.

NATO Üyesi ülkelerin liderleri, geçtiğimiz Nisan ayında Bükreş'te yaptığı zirvede, Gürcistan'ın gelecekte NATO üyesi olabileceğinde karar kılmıştı. NATO'nun bu adımı, Rusları kızdırmıştı.

AVRUPA BİRLİĞİ DE RUSYA'NIN ASKERİ OPERASYONLARINI DURDURMASINI İSTEDİ

Avrupa Birliği de Rusya'nın Gürcü topraklarında yaptığı askeri operasyonları durdurmasını istedi. AB'nin genişlemeden sorumlu komiseri Olli Rehn'in sözcüsü Krisztina Nagy, "Rusya'nın Gürcü topraklarındaki askeri operasyonlarını durdurmaya çağırıyoruz." dedi. Komisyon'un tarafların müzakere masasına dönmesini istediğini belirten Nagy, "Tarafları itidala çağırıyoruz." dedi. Sözcü Nagy, Rus askerlerinin Gürcü topraklarına girerek anlaşmazlığın boyutlarını değiştirdiğini de vurguladı.

CİHAN