kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gori'de cesetler hala enkaz altında

Yeni Haber
Gürcistan'ın ayrılıkçı bölge Güney Osetya'ya yaptığı operasyon sonrası Rusya, harekete geçmişti. Rus ordusu, Güney Osetya'nın yanı sıra Gürcistan'da da hedefler vurmuştu. Rus ordusunun, savaşın ikinci gününde saldırdığı Gori'de cesetler kokmaya başladı.

Gürcistan ile Rusya arasındaki savaş dördüncü gününde. Gürcistan kaynaklarına göre, çatışmalar ve Rus uçaklarının Gürcistan'ı bombalaması sonucu 92 kişinin öldü. Gürcistan Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Aleksandr Kvitaşvili, son üç günlük çatışmalar ve bombalamalar sonucu Gürcü tarafından 92 kişinin öldüğünü bildirdi. Hastanelerin acil durumda çalıştığını belirten Kvitaşvili, yaralı askerlerden 30'unun durumunun ağır olduğunu ifade etti. Bu arada başkent Tiflis hastanelerine 400'ün üzerinde yaralı alındığı bildirildi. Yaralıların çoğunun Rus bombardımanı sonucu kol, bacak ve kafalarından yara alan sivil halk olduğu kaydedildi. Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, ölen Gürcülerin yüzde 90'nın sivil olduğunu açıkladı.

Rusların, savaşın ikinci günü vurduğu Gori'deyse dram devam ediyor. Bazı ailelerin, yanlarına alabildikleri eşyalarla kenti terk etmeye çalıştıkları gözlendi. Vurulan yerlerde de enkaz haline gelmiş binalar göze çarpıyor. Enkaz kaldırma çalışmaları da yapılamadığı için cesetler enkaz altında bekliyor. Gürcüler, cesetlerin kokması nedeniyle gaz maskesi takarak dolaşıyor. Ayrıca Gürcüler, bombalama neticesinde kopan insan parçalarını da teker teker bularak gömüyor.

CİHAN