kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
J. McCain

Seçime potları damga vurdu

ABD başkanlık seçiminin sonuçlanmasına aylar kala Time dergisi her iki partinin adaylarının tarih ve coğrafya konularında yaptığı hataları sayfalarına taşıdı..
Amerika'da kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi için geri sayım sürüyor. Her gün dünya basınında seçimin iki adayı hakkında yeni bir iddia, yeni bir haber yer alıyor. Tüm dünyaya yön veren Amerika'yı idare edecek kişinin her söylediği, her yaptığı haber oluyor. Time dergisi de Demokratların adayı Barack Obama ve Cumhuriyetçilerin adayı John McCain'in seçim kampanyalarında yaptıkları gafları haber haline getirdi. Time'ın "2008 Başkanlık Seçimi Gafları" başlığıyla verdiği haberde adayların eksik coğrafya ve tarih bilgileriyle, dil sürçmeleri derlendi. İşte McCain'ın gafları:

* 21 Haziran: (Afganistan'la ilgili bir soru) Korkarım bu oldukça zor bir mücadele, özellikle de Irak ve Pakistan sınırındaki durum göz önünde bulundurulduğunda. (Pakistan'ın, Irak ile bir sınırı bulunmuyor).

* 14 Haziran: Rus hükümetinin Çekoslovakya'ya enerji arzını azaltması kaygı verici. (Çekoslavakya, 1993'te Çek Cumhuriyeti ve Slovakya olarak bölündü).

* 8 Temmuz: (İran'a sigara ihracının artması hakkında) Belki bu onları öldürmenin bir yoludur. Obama da gaf konusunda McCain'den aşağı kalır değil... Obama, 26 Mayıs'ta yaptığı bir konuşmada, "Auschwitz'e giren ilk Amerikan askerlerinin arasında benim amcam da vardı" dedi. Ancak Auschwitz'e girenler Sovyet askerleriydi. Obama, 8 Mayıs'ta da "Bu hafta Kansas'ta bir trajedi yaşandı. 10 bin kişi öldü, tüm şehir harap oldu" dedi. Oysa Kansas'taki hortumda sadece 12 kişi hayatını kaybetmişti.
Haberin fotoğrafları