kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Paris Hilton'un saçını tararken tat almadım

Metin-Mehmet Bahçecik Kuaför'ün Artistik Direktörü İsmail Babuz, bugüne kadar birbirinden ünlü Türk kadınlarının saçını yaptığını söyledi ve ekledi: Paris Hilton Türkiye'ye geldiğinde saçlarını ben yaptım. İşimin beni mutlu eden tek yanı beş dakikada bitmesiydi. İnanın; bizim kadınlarımızın saçlarını yaparken aldığım tadı, onun saçlarını tararken almadım!..
1978yılında kurulan Metin-Mehmet Bahçecik Kuaför, sektörün en seçkin firmaları arasında yer alıyor. 'Saçlarınızla tanışın' sloganıyla hizmet veren firmanın, İstanbul'da tam beş şubesi bulunuyor. MM Bahçecik'in Artistik Direktörü İsmail Babuz ile 12 yıldır bünyesinde çalıştığı firmanın Ulus'taki şubesinde biraraya geldik. Toplam 51 kişinin çalıştığı mekan, hafta içi olmasına rağmen tıka basa doluydu. Babuz bu durumu, Türk kadınının her zaman güzel ve bakımlı görünmeyi sevmesine bağladı. Ardından da Tülin Şahin ile hazırladıkları kış kataloğuna ve saç modasındaki son trendlere ilişkin sorularımızı yanıtladı:

* HILTON FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

* Saç modasında trendler her yıl değişiyor. Bu sonbahar-kış sezonunda hangi renkler ön planda olacak?
Yaz boyunca açık renkler ve iki renkli saçlar moda. Balyajlar ve sıcak tonlar çok revaçta. Sarının her tonu var. Birazcık koyuya gittiğimizde ise bakırlar ön plana çıkıyor ama bakırların içinde de mutlaka dore renkler ve röfleler var. Hiç tek renk yok. Dipleri koyu, uçlara doğru açılan renkler var. Kışın ise daha sıcak ve koyu renkler ön plana çıkacak.

SARI SAÇIN TAHTI SALLANMAZ
* Sarı saçın tahtı sallanacak mı?
Kışın kestane tonlarının hakimiyeti olacak ama bunların içinde mutlaka ikinci renkler de yer alacak. Balyajın yani dipten uca doğru açılan renklerin dışında bu kış, tepesi farklı bir renkten başka yerleri ise ona yakın yansıma renklerinden oluşan saçlar ön plana çıkacak. Üstler kahve parlarken, altlar biraz daha bakır kahve parlayacak mesela. Her sezon bir değişiklik yapmak şart. Kışın koyu, yazın açık saç mantığıyla bu işi başka noktalara taşıyamayacağımızdan; biz bu kış çok farklı renkleri deneyeceğiz. Sarının ise tahtı hiçbir zaman sallanmaz çünkü Türkiye'de kadınlar sarışınlığı çok seviyor.

* Bunu neye bağlıyorsunuz?
Benim kişisel görüşüm; bu durumun erkeklerin sarışınları çok beğenmesinden kaynaklandığı yönünde.

* Saçını sarıya boyatmak isteyen birine "Hayır, olmaz" dediğiniz oldu mu hiç?
Oldu tabii. İçimize sinmeyecek bir görüntüyle karşılaşmamıza yol açacak bir işlemi asla yapmayız.

* Kış sezonunda yine kalın kaküller kullanılacak mı?
Kakül var ama o kadar kalın kaküller yok. Daha yumuşatılmış şekillerde var. Yana atılanlar olacak daha çok. Yazın kısa saç çok rahat oluyor ama kışın pek istenmiyor.

TÜRK KADINI ŞATAFATI SEVİYOR
* Burada birçok ünlünün saçını tarıyorsunuz. Dünyadan kimin saçlarını yapmak istersiniz?
Türkiye'ye geldiğinde, Paris Hilton'un saçlarını ben taradım. Benim için hiçbir farkı yoktu başka kadınlardan. (Gülüyor) Ben zaten İstanbul'da o kadar önde gelen isimlerle çalıştım ki... İnanın, Türk kadınlarına saç yaparken aldığım tadı, Paris'in saçlarını tararken almadım. Sadece hiç kaprisi yoktu. İnanılmaz rahat çalıştım onunla. Toplam işim beş dakika sürdü. Umurunda bile değildi dünya. İlla ki bir isim vermem gerekiyorsa; Charlize Theron'un saçlarını yapmak isterdim. O da sadece ona dokunabilmek için. Saçlar bahane yani. (Gülüyor)

* Müşterileriniz sizden en çok hangi işlemi talep ediyor?
İlk sırada bakım var. Bu yüzden ayrı bir saç SPA bölümü açtık. Burada özel şampuanlarla özel bakımlar uygulanıyor ve özel masajlar yapılıyor. Adet olarak en çok yapılan işlem ise fön. Ama özel günlerde biraz abartıyorlar işi. Oscar töreninde bile ünlüler çok sade saçlarla karşımıza çıkarken, Türk kadınları şatafatı seviyor. Ama bence her tarafından bir şeyler çıkan abartılı saçlar, hiç de hoş durmuyor.
Haberin fotoğrafları